chiapudding-med-kokosvatten-och-blabarspulver

Chiapudding med kokosvatten och blåbärspulver

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag försöker hitta på nya sätt att få till chiapuddingen utan nötmjölk eller kokosmjölk/grädde. Inte för att jag inte gillar det, utan för att jag vill variera. Det driver mig, att utveckla nya recept och nya smaker som gifter sig. Det här tycker jag blev superbra, påminner mig om blåbärssoppa och känns supernyttigt!

Vad är kokosvatten?

Kokosvattnet är själva vattnet från kokosnöten. Den smakar lite kokos såklart, inte speciellt söt och jag tycker att den är godast att ha i smoothie, glasspinnar och annat där den får ett sammanhang, jag gillar det inte så mycket att dricka rakt upp och ner. Det skulle vara med supermycket lime i så fall och is på sommaren.

Kokosvattnet är rikt på mineraler, vitaminer och elektrolyter. Elektrolyter är salter som natrium, magnesium, klorid och kalium. Salter är ju super för att återställa balansen efter fysisk aktivitet och bidrar dessutom till att ta upp vätska bättre. För det vet du väl, du kan inte bara dricka varma dagar, du behöver också tillföra salt. Vi har alltid med en liten vaniljpulver-burk med salt till stranden som vi alla knaprar lite på. Vi blir aldrig sådär dåsiga som många blir på stranden.

Kokosvatten finns på Bodystore, spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Vad är blåbärspulver?

Blåbärspulver görs av frystorkade blåbär som mals till ett pulver. Av 10 kg blåbär får man ut 1 kg pulver, vilket betyder att det är väldigt koncentrerat. Smaken är intensiv, och de flesta näringsämnen finns kvar. Det här tycker jag är en perfekt smakförhöjare i smoothie, kokosyoghurt och på desserter.

Därför är blåbär bra:

  • Antioxidanter som skyddar kroppen mot gifter och åldersförändringar
  • Innehåller betakaroten, och mycket vitamin C.
  • Innehåller många mineraler som kalium, fosfor, magnesium och kalcium.
  • Blåbär renar dessutom blodet, förbättrar cirkulationen och är bra för synen.

Jag brukar köpa blåbärspulvret från Rawpowder, men det finns andra märken som också är bra, bland annat Kung Markatta och Superfruit. Alla dessa är ekologiska.

Receptet

Jag tog egentligen bara mitt grundrecept på chiapudding men ersatte vätskan med kokosvatten. Sedan tillsatte jag cirka 2 msk blåbärspulver.

Grundrecept chiapudding

chiapudding-med-kokosvatten-och-blabarspulver
Tycker att den får en så härlig färg!

Hoppas att du gillade detta recept! Lämna gärna en kommentar med din godaste chiapudding!

Kram Fanny

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök