Chiapudding med ingefära

Chiapudding med ingefära och vanilj

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Chiapudding med ingefära är en kombination jag velat testa länge. Det här blev ett riktigt smarrigt recept. Jag gillar verkligen ingefära, så det kanske inte är så konstigt 😉 Chiapudding är perfekt en dag på språng eller på stranden. Funkar också bra som mellis, frukost eller fika. Chiafrön är nyttiga och bra för magen, och ingefära är antiinflammatoriskt. 

Chiapudding med ingefära gjorde jag enkelt genom att ta mitt grundreceptet chiapudding, men använde endast kokosmjölk, inga mejerier (i receptet är det med en skvätt grädde). Sedan tillsatte jag en rejäl sked vaniljpulver, och ca 1-2 tsk färskriven ingefära. Jag använde också vita chiafrön. Det är nog egentligen inget speciellt med dem förutom att de är vita. Det ser väldigt snyggt ut tycker jag, så det är nog mest estetiskt. 🙂

Sedan toppade jag härligheten med frysta hallon, stack ner lite lime och toppade med ännu mer ingefära. Det blev dock lite starkt så jag la resten av ingefärsberget i en flaska vatten. 🙂

Jag kom på att det nog är väldigt gott att tillsätta en liten bit färskriven gurkmeja också, och mixa ner blåbär och limesaft innan man häller ner chifröna. Jag ska också testa att göra glass av dessa, har sett flera som gör chiaglass. Låter spännande tycker jag. Om du vill öka fettet i chiapuddingen kan du tillsätta en sked smält kokosolja före servering, eller varför inte MCT-olja om vi ska ta det ett steg till.

 

Chiapudding med ingefära
Här ser du de vita chiafröna. Just dessa köpte jag på Bodystore (adlink) och de kommer från Cancun i Mexico, där har jag varit på semester 🙂

Hoppas att det ska smaka. Har du en smaksättning till chiapudding att dela med dig av? Eller vad är din favoritsmak? Lämna gärna en kommentar. Det gör mig väldigt glad med respons på mina inlägg jag vill gärna hör vad du har att säga.

 

Kram Fanny

5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Åh vad det ser gott ut!! Önskar så att jag kunde äta chiapudding, men varje gång jag prövat har slutat med flera dagars total magkollaps. Ingen aning om varför, chia ska ju vara bra för magen! ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök