Dessa blåbärsplättar blir syrliga och goda. Perfekt till sommarens frukost eller picknick.
Blåbärsplättar
Ingredienser till ca 15 plättar:
(Mitt grundrecept för naturella kesoplättar hittar du här)
Gör så här
- Mixa alla ingredienser med en stavmixer, låt svälla 5-10 minuter.
- Jag tillsätter ungefär 1 msk frysta blåbär per dl smet. (Om du väljer frysta blåbär öka på mängden fiberhusk i receptet något.)
- Stek i smör eller kokosolja på medelvärme några minuter på varje sida.
- Klart!
På bilden äter jag dem tillsammans med smetana, som är en rysk naturligt syrad tjock grädde. Du hittar den bland de laktosfria produkterna.
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag även tipsa om saffransplättar
och min dundergoda blåbärsglass!
Om du saknar någon ingredienser (t.ex fiberhusk) kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
4/5
(8 Reviews)