Blåbärsplättar – Kesoplättar med blåbär

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Dessa blåbärsplättar blir syrliga och goda. Perfekt till sommarens frukost eller picknick.

Blåbärsplättar

Ingredienser till ca 15 plättar:

  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • Nästan 1 dl blåbär frysta

(Mitt grundrecept för naturella kesoplättar hittar du här)

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser med en stavmixer, låt svälla 5-10 minuter.
  2. Jag tillsätter ungefär 1 msk frysta blåbär per dl smet. (Om du väljer frysta blåbär öka på mängden fiberhusk i receptet något.)
  3. Stek i smör eller kokosolja på medelvärme några minuter på varje sida.
  4. Klart!

På bilden äter jag dem tillsammans med smetana, som är en rysk naturligt syrad tjock grädde. Du hittar den bland de laktosfria produkterna.

Tips!

Om du gillade det här receptet kan jag även tipsa om saffransplättar

och min dundergoda blåbärsglass!

Om du saknar någon ingredienser (t.ex fiberhusk) kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Blåbärsplättar - Kesoplättar med blåbär

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.