Créme fraiche är en stor favorit med sin syrlighet. Det passar väldigt bra i pannacotta, som annars är väldigt rund i smaken av grädden. Jag har valt att inte söta denna mer än väldigt lite, eftersom jag vill bevara syrligheten.
Créme fraiche pannacotta med vanilj
Ingredienser till fyra portioner:
- 2,5 dl créme fraiche
- 2,5 dl grädde
- 1,5 gelatinblad
- 1 tsk sukrin eller björksocker (läs gärna mer om björksocker i detta inlägg)
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten några minuter.
- Värm övriga ingredienser tills det bubblar lite lätt.
- Dra av från plattan och rör ner gelatinet.
- Häll upp i fyra formar.
- Är du väldigt sugen ställ in i frysen en stund så stelnar den snabbare. (Annars tar det cirka 2-3 timmar i kylskåpet).
- Klart!Ät och njut tillsammans med värmda bär.
Tips!
Skippa sötningen och ha i lite salt istället. Toppa med rom, räkor, lax eller annat gott som en förrätt.
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min kokospannacotta med jordgubbsglass
Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
4.2/5
(6 Reviews)