skönhet

Skönhet – rent och naturligt + rabattkod

Annonssamarbete med Bodystore.com

Skönhet – rent och naturligt är ju något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Kanske mest rent och naturligt och mindre när det kommer till skönhet egentligen. Men jag är petig med det jag väljer och jag gör det med omsorg. Hela kategorin Skönhet får du till 20% rabatt med min rabattkod. Jag ska visa mina favoriter. 

Skönhet i form av rent, minimalistiskt och naturligt intresserar mig verkligen. Jag vill använda så få saker som möjligt, av så hög kvalitet som möjligt. Jag måste inte testa den nyaste mascaran med superpower extrem lift mega perls eller vad de nu heter, haha!

Du kanske förvånas över hur lite saker jag använder, men det är tre saker till som inte är med på bild som jag använder flitigt:

  • Kokosolja – Läs detta inlägg hur jag använder kokosolja
  • Ringblomsalva till mina händer och fötter (är med på omslagsbilden).
  • Deo, jag gjorde alltid själv innan men nu brukar jag köra en från Schmidths (som är helt naturlig)
  • Ögonskugga som jag använder för att markera ögonbrynen (jag använder en från NVEY eco)

Missa heller inte mitt inlägg om naturlig tandvård, där jag tipsar om allt för tänderna och andedräkten.

I helgen får du 20% på hela ditt köp, ange kod: ALLT20

23-25/11-18

Gäller ej veckans kampanjer, Great Earth, Holistic och presentkort.

 

 

 

Skönhet i mitt badrumsskåp

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av smink eller produkter av olika slag. Jag skulle exempelvis aldrig ha flera olika produkter i ansiktet, typ krämer och puder, kan inte ens namnet på dem. Klet brukar jag använda som ett samlingsord. Jag gillar den natuliga looken, och har alltid gjort.

 

För håret

Jag väljer ett sulfat- och parabenfritt schampo och balsam med rena ingredienser. Det brukar kostar mer, men det är så mycket bättre för håret och det håller sig fräschare längre. Sedan beror det såklart på vad man gör och hur lätt det blir smutsigt. Jag har skandinaviskt hår, och samtidigt väldigt mycket/tjockt hår (men tunna många strån)

Man kommer också långt med lite torrschampo i form av potatismjöl om man vill dra ut på tvättandet några dagar. ?

Skönhet
Utan tvekan det bästa schampot jag använt! Håret blir så glansigt. Brukar använda den andra i topparna bara.

 

Skönhet
Schampo och balsam som jag använder till Betty när hon har ett smörpaket och tre luncher i håret (som hon vägrar sätta upp). Ibland när jag inte orkar göra en egen scrub brukar jag använda denna, den doftar gott.

Jag kanske inte är 100 % nöjd med innehållet i dessa produkter ovan ur ett 100 % giftfritt perspektiv, men dessa är hur som helst mycket bättre än många andra produkter som vänder sig till barn. Fria från sulfater, parabener och syntetiska doftämnen. Alla vill inte göra allt, men något, då tycker jag att dessa funkar bra.

 

Menskopp

Jag har använt min menskopp (ej den på bilden, hehe) snart i två år. Det är ett av de bästa köp jag gjort. Det var lite trixigt i början innan jag fattade hur jag skulle göra utan att få läckage, men nu är det inga problem. Jag sover med min också utan några problem.

Här kommer några fördelar med menskoppen:

  • Ekonomisk  Du sparar massor av pengar. En engångskostnad på ca 200 kr delat på 12 mensutrationsperioder x 10 år blir verkligen inte många kronor per menstruation.
  • Miljövänlig  Den håller upp till 10 år och du behöver bara den, inget slängs i soporna (eller toaletten som vissa gör med tamponger vilket är extremt dåligt!) Och den är gjord av 100% rent, mjukt medicinskt silikon som inte innehåller några kemikalier.
  • Hygienisk  Bomull kan ge bakterietillväxt i slidan – vilket i sin tur kan öka risken för svampinfektioner och TSS – tampongsjukan. Detta är ingen risk med menskoppen då materialet inte absorberar någon vätska. Risken för bakterietillväxt med menskopp är i det närmaste obefintlig.
  • Bekväm och säker – Menskoppen är lätt att sätta in och lätt att ta ut, samtidigt som den sitter säkert på plats oavsett aktivitet.
Skönhet
Menskopp, bästa ever!

 

Skönhet
Till just denna får du all info du behöver i kartongen. Den är väldigt enkel att använda.

Man brukar rekommendera storlek B om man fött barn vaginalt och storlek A om man inte gjort det.

 

Mascara

Det är hemskt när man köper en mascara som fjällar och får en att se ut som en panda. Hade jag velat göra det hade jag naturligtvis sminkat mig som en på morgonen. Det hade varit något att testa på nästa viktiga möte, hehe. Jag använder mascara kanske 2-3 ggr per vecka.

Denna ekologiska mascara från Annmarie Börlind ger volym och intensiv färg. Den speciella borsten, som är lite plattare separerar ögonfransarna och fördelar jämnt. Innehåller Jojobaolja och bivax som vårdar fransarna.

Skönhet
Bästa eko-mascaran jag hittills använt. Den snöar inte under ögonen, om det inte snöar ute förstås, då kan man få lite svart här och var, men det är ju helt normalt eftersom den inte är vattenfast.

 

 

Hoppas att du gillar mina tips. Detta ligger mig varmt om hjärtat och mycket mer om detta kommer att finnas i min och Martinas kommande bok, Giftfri – Ett rent liv utan tillsatser (Forum förlag) mer info om den kommer, så stay tuned ?

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Tack för tipsen och för en bra blogg! Hur tänker du kring nagellack och nagelvård?Tycker det är svårt att hitta giftfritt.

Hej! Ja då ska man välja five free helst eller helt vattenbaserade lack. Jag har dock lidit av handeksem hela livet och nu gör jag förstärkning i gelé på naturlig nagel. Detta är inte precis giftfritt men jag går till bättre salonger med högkvalitativa produkter. Jag får mycket bättre känsla och känner mig finare när jag gör detta, men jag är medveten om att det inte är giftfritt (vilket vi också tagit upp i boken)

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök