ost_majo

Några ord om min stavmixer

Jag fick en fråga om den mixer jag rekommenderar är giftfri. Jag fick ett mejl från en orolig följare, och nu har vi fått svar, självklart är den inte ”giftig”. Du kan vara lugn om du vill eller har köpt en efter min rekommendation. 

Det har för några år sedan gjort ett test på olika stavmixers och några innehöll höga halter klorparaffiner. Bland annat Ultra Mix pro som jag rekommenderar.

Detta är åtgärdat och den innehåller inte dessa längre! Det är alltså okej att köpa mixern, och jag rekommenderar den fortfarande. 

 

 

Min engagerade läsare skrev följande till Electrolux:

Hej! Såg för några år sedan att er stavmixer Electrolux UltraMix Pro ESTM6400, avger klorparaffiner vid användning. Kortkedjiga klorparaffiner är mycket giftiga för vattenlevande organismer på grund av att de är stabila och svårnedbrytbara ämnen som lagras i miljön. De drabbar också lever, njure och sköldkörtel och är möjligt cancerframkallande. Av 12 stavmixer som testades så var det 8 stycken som läckte höga värden och det var just denna. Har ni gjort något åt saken?? Vet inte om jag vågar köpa någon Electrolux produkt efter detta! Mvh Kristina

Och Electrolux svarade:

Den artikel jag tror att du syftar på skrevs runt 21 oktober 2014 och efter att Electrolux fick vetskap om att dessa kortkedjiga klorparaffiner förekom i våra produkter togs dessa under granskning och är ej kvar på marknaden eller har blivit ersatta av nya produkter utan skadliga ämnen.

Hoppas detta gav dig svar på dina funderingar och du är varmt välkommen att kontakta oss igen på 0771-114477.

Med vänlig hälsning Jeanette, Konsumentkontakt.

Jag tycker det är så underbart när du engagerar dig i det jag skriver. Jag vill tacka dig för det. Det gör mitt arbete och vardag roligare. Tack  <3

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej! Jag kontaktade elektolux angående stavmixrar idag, 2016.De svarade att de fortfarande har klorparaffiner i sina stavmixrar. Även om de bedyrar att dessa inte är farliga ifrågasatte jag detta – inte bara för människans skull utan även för miljöns. Jag kommer att lämna tillbaka min nyinköpta elektrolux-stavmixer till affären igen.
Hälsningar, Carola

Hej! Tack för din kommentar. Jag och andra läsare har varit i kontakt med Elextrolux, och i september 2016 skrev dem detta:
”Den artikel jag tror att du syftar på skrevs runt 21 oktober 2014 och efter att Electrolux fick vetskap om att dessa kortkedjiga klorparaffiner förekom i våra produkter togs dessa under granskning och är ej kvar på marknaden eller har blivit ersatta av nya produkter utan skadliga ämnen.

Hoppas detta gav dig svar på dina funderingar och du är varmt välkommen att kontakta oss igen på 0771-114477.

Med vänlig hälsning
Jeanette
Konsumentkontakt
0771-114477
Electrolux Service

Vad konstigt att du fått ett annat svar?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök