lesscarbs kök

Lesscarbs kök – före och efter renoveringen

Lesscarbs kök är en resa i mitt liv som jag hittills genomfört två gånger. Jag älskar att köpa renoveringsobjekt och renovera. Jag nöjer mig inte med ”okej standard” utan vill ha det på mitt sätt. Jag skulle inte kunna köpa något som är okej och renoverat för fem år sedan och sedan slita ut allt och göra på mitt sätt, därför är det bättre att göra om allt när det ändå behövs. Och köpa något som MÅSTE åtgärdas. Många har frågor om mitt kök så varför inte skriva några rader om det? Utan köket hade det inte funnits så många recept. 

Lesscarbs kök beskriver jag som funktionellt, mysigt, inbjudande, blandning av nytt och gammalt samt mycket förvaring. Jag ritade 18 versioner av köket (tack för hjälpen mamma) innan jag var nöjd. HAHA! Det gäller att få det perfekt.

Vår tanke var ungefär att renovera och sedan sälja och flytta vidare, men vi trivs så väldigt bra. Nu har vi bott här i fyra år, och kanske blir det några år till. Mitt nästa kök vill jag ska rymma ett bord för minst 12 personer. Jag vill ha en köksö så jag kan filma bättre, och jag vill ha lika färgglatt. Allt annat vore orimligt. Jag vill köpa ett nytt renoveringsobjekt och anlita samma firma som sist, och Zarko går med på det om vi renoverar före vi flyttar in. Sist bodde vi i det före, sedan hos min svärmor och mina föräldrar under själva renoveringen. Det var mysigt men inte optimalt.

Förebilder

Så här snyggt var lesscarbs kök före. Det fanns ingen plats för att sitta ner, och allt var för lågt och opraktiskt. Vi satte igen en dörr, offrade en klädkammare och flyttade köket bort från fönstret så vi kunde sitta där. Ingången gjorde vi sned, som på vår förra lägenhet också. Matrummet som kändes som en lång hall blev ett helt eget rum, mitt nuvarande arbetsrum, det ska jag också visa en dag. På det här sättet fick vi en 4:a istället för en 3,5:a.

Vi totalrenoverade hela lägenheten, flyttade väggar, dörrar, byggde ut badrummet. Gjorde en total förnyelse av planlösningen. Det är bara ett rum som har samma planlösning och dörren på samma ställe som innan. Direkt efter renoveringen hade lägenheten ökat (håll i hatten) 1 miljon i värde.

Firman vi tog hjälp av heter Lisana, och vi är super-duper-mega nöjda! Rekommenderas varmt. Detta är inte betald reklam utan bara varma rekommendationer från en väldigt nöjd kund. Hälsa från mig om ni behöver hjälp med renovering eller nytt badrum i Stockholm. 🙂

Lesscarbs kök

Lesscarbs kök

Lesscarbs kök – vanliga frågor

Vad har ni för tapet?

Den kommer från Miss print 2, ”Garden city” med artikelnummer: MISP1069. Den kostar mellan 800-900 kr rullen, men jag tycker att det är så värt att lägga ner pengar på tapeter, speciellt i köket där man är så mycket.

Har du laminat eller stenskiva?

Vi valde laminat av ekonomiska skäl. Det var otroligt mycket dyrare med sten, och eftersom målet var att sälja snabbt tyckte vi inte att det var värt med stenskiva. Vi la istället klinkers med golvvärme i hallen + köket. SÅ VÄRT!

Vart kommer köket från?

Det är IKEAs nyaste köksserie Metod, Veddinge heter själva köket, om jag inte är helt ute och cyklar.

Har du kolfilterfläkt?

Ja det har vi, med Clean air-filter, som i alla fall då var det bästa komplementet på marknaden för kolfilter. Med den kan man ha fläkten varsomhelst i köket utan att ta hänsyn till luftventiler.

lesscarbs kök

Den här lösningen blev så otroligt bra med spis, ugn och förvaring på en egen yta. Det enda jag ångrar är att jag inte satte ett eluttag på den sidan så jag kan mixa vid spisen och göra våfflor. Men det tar jag med mig till nästa projekt vi sätter tänderna i.

Tre tips för dig som ska renovera (ditt kök)

  1. Tänk på helheten. Om du ser in i köket från andra rum eller från andra rum till köket ska allt harmonisera, allt från färger, golv, tapeter och kakel.
  2. Vad har huset för själ och stil? Vårt hus är byggt på 60-talet med raka linjer, det hade sett hemskt ut med ett lantligt kök eller hypermodernt högglansigt kök i ett 1800-tals hus.
  3. Är målet att sälja och tjäna pengar, välj neutrala färger på köksbänkar, stommar och luckor. En färgklick på kaklet är däremot bra, och tapeten spelar mindre roll, den kan målas över eller bytas lättare än om du sätter in lila köksstommar.

lesscarbs kök

Microns placering, haha! Den brukar folk alltid kommentera. Men vi är så långa båda två och använder den kanske 1 gång i månaden. Mitt mål är att fasa ut den helt. Så ful och onödig. Mat värmer jag på spisen eller i ugnen om jag är hemma.

lesscarbs kök

Retrogrejer blandas med lite nytt. Min melodi.

lesscarbs kök

Vårt senaste tillskott är kökssoffan, något jag drömt om så länge. Skönt att slänga upp fötterna och vila några minuter efter frukosten eller middagen. De svarta barnstolarna är från IKEA och de vita stolarna är ommålade loppisfynd.

Hoppas att det var roligt att ta en titt i mitt kök! Det var roligt att visa. Kommentera om du har någon fråga!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Håller också på att planera köksrenovering. En fråga: tycker du inte att du är opraktiskt att ha diskho på andra sidan spisen?

Vårt kök är ju väldigt litet för det första, hade säkert gjort annorlunda om det varit större. men nu har vi utnyttjat varje yta optimalt. Hade vi haft spisen på andra sidan hade vi inte haft någon arbetsyta alls i princip. Jag vill ha bra med arbetsyta nära diskhon, men har aldrig haft behov av att ha en diskho vid spisen. Det är lätt att ställa lite plåtar varstans eller använda plåtställ så tar det inte så mycket plats. Så svaret är nog nej, det är ändå supernära 🙂

Hej!
Jättemysigt kök, personligt! Jag undrar över en grej i texten. Du skriver ”är målet att sälja, välj neutrala färger på köksbänkar, stommen och luckor, en färgklick på kaklet är däremot bra”. Är bara genuint nyfiken på hur du tänker kring att en färg på kaklet är bra? Jag själv tänker att det måste vara mycket mer praktiskt att ha hela basen neutral och precis som du säger, använda en tapet att bryta av med och sätta en personlig prägel. Nu har ju jag ett enormt inredningsintresse och arbetar med homestyling, så kanske något brutal haha, men jag hade tyvärr blivit lite tveksam om jag klivit in i ett kök med färgat kakel på en visning och insett att de första jag måste göra är att byta kakel TROTS att det är så pass nytt. Jag har gett råd till säljare innan försäljning och skulle inte själv rekommendera att sätta in ett kakel med färg om målet va att sälja. Som sagt, bara nyfiken på andras syn med intresse för inredning ?
Jättebra blogg ??

Hej Ellie! Jag har haft flera mäklare som sett köket och alla har sagt att just val av kakel är super inför en försäljning. att det hade varit katastrof om vi haft grön stomme och vitt kakel ;). Jag har dock också ett enormt inredningsintresse och matchar hela lägenheten i alla materailval så det passar ihop, smälter ihop vart man än tittar och så vidare. Sedan tror jag att det har lite med området att göra. Jag bor i ett område där många uppskattar retro/50/60-tal och av den anledningen valde vi en retrobricka med mörkt grå fog. Jag förstår absolut din poäng, och skulle jag komma till ett nytt kök med blått kakel skulle jag måla plattorna, eller byta dem. Det är faktiskt inte så svårt att byta kakel. Man måste ju vilja bo i det också, jag skulle inte klara vitt vitt med lite extra vitt. 😉

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök