Lesscarbs Lesscarbs
Rödkålssallad med sesam och vitlök

Rödkålssallad med sesam och vitlök

”Detta var den godaste sallad jag ätit i hela mitt liv”. Så sa vår kompis när han åt den. Så himla kul att höra. Extra roligt för jag kände ungefär detsamma, haha. Detta var verkligen helt magiskt! Måste testas med andra ord.

Till fyra personer (vi hade velat ha dubbelt så mycket)

  • 700 gram rödkål (vitkål funkar förmodligen lika bra)
  • 2 msk kokosolja (hade med smak)
  • 1 dl sesampasta (tahini)
  • 1 vitlöksklyfta riven/pressad
  • 1 msk god olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skär rödkålen tunt och stek den i två pannor med 1 msk kokosolja i varje panna. Låt kålen bli mjuk, med lite krisp kvar. (Den ska gå att snurra på en gaffel)
  2. Lägg ner kålen i en skål, tillsätt samtliga ingredienser och rör runt. Låt salladen svalna före servering.
Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Rödkålssallad med sesam och vitlök

  • Ååååh så gott detta var!! Du är verkligen helt oslagbar till att hitta på enkla recept med få ingredienser som smakar som rena himmelriket! Äskar alla dina recept, allt jag provat har varit suuupergott, du är bäst! Tack för du delar med dig och tack för enkla recept med få ingredienser som inte är krångliga att laga!

    • Tack Jonna! VILKEN HELT MAGISK KOMMENTAR så här på kvällkvisten en mörk måndagskväll! Tack tack tack <3 det här är en favoritsallad, vad roligt att du också gillar den 🙂 Många kramar <3

Kommentera