Sjögräsnudlar till ammande och gravida

Jag fick en fråga angående amning/graviditet och sjögräsnudlar. Jag ringde därför upp Björn Westlund som är VD på Risberg import. Han sa att nudlarna till största del består av vatten. Sjögräsnudlarna till 95 % och shiratakinudlarna till 97 %. Tryck nedan för att fortsätta läsa!Det gör att det är en mycket liten del alger och alla de mineraler som finns i dem i själva nudlarna. Björn sa att till nästa tryckning av påsarna ska de förtydliga just detta, eftersom det var lite otydligt och att de fått frågor på detta.

sjögräsnudlar

Det man är rädd för är för höga halter av jod som kan finnas i alger, som kan påverka barnet. Max 250 mikrogram/dag.  Detta säger livsmedelsverket.

När Björn besökte Japan och kom i kontakt med dessa nudlar (som funnits där i flera hundra år) sa dem att nyförlösta kvinnor älskade dessa nudlar eftersom de gjorde dem smala igen. Det borde vara ett argument för att du som gravid eller ammande kan äta dessa nudlar utan problem.

100 gram om dagen ska man kunna äta har fabrikören sagt. Björn vill dock understryka att han inte är någon medicinsk expert, utan VD på en importfirma. All hans kunskap bygger på möten med asiater och deras erfarenheter och kunskap.

Jag fick också veta att de jobbar på en ny variant av sjögräsnudlarna, som ska vara mer lik shiratakinudlarna, alltså mjukare i konsistensen. Det ser jag med stor spänning fram emot att testa!

Kolla gärna in Risbergs hemsida för mer spännande asiatiska produkter (som många är LCHF-vänliga)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Sök