Plastbanta i köket

Läsarfråga: Tips på giftfria presenter under 500 kronor?

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kitchentime

Jag älskar när jag kan vara behjälplig med den här typen av frågor! Giftfritt ligger mig mycket varmt om hjärtat. Julklappshets ligger mig mindre varmt om hjärtat, men att köpa endast saker personer önskar sig och behöver tycker jag är en bra grej. Tack snälla Jocke för din fråga, hoppas att mamma blir glad! 🙂 

Frågan lyder:

Hej Fanny! Min mamma älskar din sajt och lagar typ bara recept från den! Jag tycker också att maten är god, ärligt lite godare än innan till och med men det säger jag inte till morsan. Hur som helst. Mamma säger att hon önskar sig giftfria saker till köket i julklapp, vet du vad det är? Har du i så fall tips på saker jag kan köpa? Gärna under 500 kr. Tacksam för svar. Hälsningar Jocke.

Vad roligt att din mamma vill plastbanta och köpa giftfritt. Det stödjer jag till 100 %. 🙂 När det kommer till köket brukar de största bovarna vara alla redskap i plast (de svarta är de värsta som innehåller mest giftiga partiklar) teflonpannor, skärbrädor i plast, stavmixer i plast med mera…

Jag har samlat ihop några saker som kostar under 300 kr, som alla klassas som giftfria.

 1. Smörknivar i trä
 2. Skärbräda i trä
 3. Måttsats i metall
 4. Margareteskål i metall 1,5 liter
 5. Pincett
 6. Microplane-rivjärn
 1. Vill man piffa till smörknivarna kan man måla handtagen och sedan lacka dem 🙂
 2. Skärbrädor i trä är mer hygieniska än de i plast. Plasten suger upp vätskan från sprickorna, vilket gör att bakterierna inte kan frodas som i plastbrädor. Jag har ersatt alla mina skärbrädor i plast till trä!
 3. Det här är ju ett måste tycker jag 🙂 Håller en livstid.
 4. Dessa snyggingar i metall, vilken dröm! Finns i flera olika storlekar.
 5. Det här är ju ett superbra verktyg. Till korv, grönsaker, kött, funkar att använda till grillen också.
 6. Det här rivjärnet är så grymt! Det är supervasst och funkar utmärkt för parmesan, citrusskal, muskot, vitlök. Jag använder aldrig vitlökspress, bara detta. Ett måste i mitt kök!

När man plastbantar och ändra om köket till det mer naturliga, handla med förnuft och skänk de saker du inte vill använda till bättre behövande.

Har du en fråga du vill ha svar på i ett inlägg? Skicka den till mig så ska jag göra mitt bästa att svara!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök