Hemmagjord senap – LCHF

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Min mamma gör alltid senap till jul. Jag ville prova att göra egen senap men visste inte riktigt hur jag skulle göra. Provade lite och tyckte faktiskt att det blev bra! Det tyckte min man och vår kompis också, så nu får du också receptet så kan du se vad du tycker. Tryck nedan för att se receptet.

 

Hemmagjord senap

 

Ingredienser till ca 1/2 dl:

 

Gör så här

  1. Koka senapsfröna i vattnet på svag värme så de sväller och suger upp allt vatten (som inte avdunstar)
  2. Mixa sedan fröna med resten av ingredienserna med en stavmixer.
  3. Låt stå och dra några timmar och gärna över natten. (Det blir sting i denna senap om den får stå till sig). Äter du den direkt är den mycket mildare i smaken.

 

Tips!

På bilden ser du min ketchup också, se receptet här!

5/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Jag gjorde min förra året vid denna tiden ( december)o det va cirka en matsked kvar.Den smakar fortfarande jättegott.

Vad är sötströ? Jag klarar inte någon form av socker…
Behöver sötströet vara i för att senapen ska bli god?
Mvh Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.