Paulas Parmesanröra

Paulas parmesanröra – den bästa av dem alla

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore, Kitchentime och Jordklok

Paulas parmesankräm. Du kommer tacka dig för att jag frågade Paula om jag kunde få dela receptet med hela världen. Hon sa ja såklart. Hon är så snäll. Hon berättade att hon fick receptet i New York för kanske 15 år sedan, och tack för det.

Paulas parmesankräm är så god att om man hade haft en hink framför sig hade man tyckt att det var för lite. Haha! Jag vet att jag hypar sönder den, men det är sanningen.

När jag taggar Paula på Instagram är det alltid någon som skriver ”den Paula Lobos!!!” eller liknande, och JA, det är DEN PAULA LOBOS. Du kanske lyssnade på henne?

Snyggingen! Hon jag tränar med, som jag älskar att hänga med.

Paulas parmesanröra

Detta blir en rejäl sats. Du kan halvera om du inte vill göra så mycket. Men den håller sig å andra sidan länge i kylskåpet (om den mot förmodan finns kvar längre än du hunnit säga parmesanröra)

Passar toppen till rostade grönsaker, grillat, fisk, kyckling, majskolvar, en salladsbowl eller till tapasbordet på något kex, exempelvis dessa havreknäcken.

Du behöver

 • 200 gram parmesanost
 • 1-1,5 eko lime
 • Chiliflakes eller färsk chili efter smak
 • 2 msk-1/2 dl olivolja
 • Vatten efter smak
 • En gnutta salt (efter smak)

Gör så här

 1. Riv parmesanosten på den fina sidan på rivjärnet. Lägg i en skål.
 2. Mjuka upp din lime mot bänken, jag trycker lätt och rullar, då blir det enklare att pressa. Pressa sedan i limen i skålen.
 3. Blanda i chili, anpassa mängden efter tycke och smak. Både torkad och färsk funkar. Färsk blir lite finare, eftersom det röda syns mer.
 4. Börja sedan blanda i olivoljan. Rör runt hela tiden så du känner hur krämig röran blir. Det är inte gott om den blir för fet tycker jag. Du kan också späda den med lite vatten, om du inte vill ha så mycket olivolja.
 5. Smaka av med lite salt. Paula brukar inte ha det, men jag vill ha en liten gnutta.
 6. Låt gärna stå till sig någon timme före servering. Håller jättebra i kylen i någon vecka.

Tips!

Paulas Parmesanröra
Paulas Parmesanröra
Paulas Parmesanröra
Paulas Parmesanröra
Fantastiskt gott till fisk och grönsaker i ugnen.
Plåtmat
Eller som tillbehör till rostad sötpotatis

3.6/5 (45 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Hejsan! Tack för en superbra blogg – älskar allt med den! Vad tror du om att ersätta parmesanosten med västerbottensost? (Har sjuka mängder hemma efter en lyckad dumpstringstur 🙂 )

Jag förstår din hype kring den, otroligt gooood.. Just att den passar till så galet många rätter gör den inte direkt sämre för fem öre, eller bara att äta med sked som den är 🙂 😉

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök