Pak choi sallad skulle jag nog egentligen kalla “Zarko-godis”, min man är helt galen i den här salladen. Jag vet egentligen inte vad det är som han älskar så mycket och så högt, men det spelar inte så stor roll. Det är ju superkul att han har en sallad som lördagsgodis.
Pak choi sallad kan man utveckla vidare och lägga till fler grönsaker eller protein som bläckfisk (supergott) kyckling (klassiker) eller varför inte räkor. Sedan kan man servera det tillsammans med nudlar eller ris, såklart low carb, jag ska tipsa om mina favoriter nedan. Som du hör gillar jag att ta en sak, något som funkar och vidareutveckla, det gör matlagningen smidig och alla är nöjda.
Jag tipsar om endel produkter från min partner Bodystore, just nu (vecka 11) har de 20 % rabatt på ALLT. Hämta koden på min erbjudande och rabattsida, där jag alltid uppdaterar aktuella koder. Där finns även länk till min egen webbshop hos Bodystore.
Men vad 17 är Pak choi?
Kul att du frågar 😉 Pak choi heter sellerikål på svenska och liknar salladskål, men är mycket krispigare och godare om du frågar mig. Du kan steka den, koka den (supernabbt) lägga in den, ha i en ramen eller grilla den på sommaren.
Pak choi sallad
Du behöver till en tallrik på bilden, 2 personer (eller 4 till en buffé)
- 1 paket Pak choi, de brukar förpackas två och två.
- Färsk ingefära, ca 2 msk hackat
- Färsk vitlök, 1-1 klyftor
- Röd chili efter smak
- Kokosolja att steka i, jag föredrar med smak
- Tamarisoja (Den är glutenfri)
- Svart sesamfrö (eller vanliga, funkar lika bra)
- 1 näve torrostade Cashewnötter (eller andra valfria nötter, typ paranöt) Vill du torrosta själv brukar i alla fall jag göra det i ugnen på ca 150 grader i 10-12 min (eller tills de är gyllene och torra). Du kan stänka lite vatten på nötterna och strö över lite salt om du vill innan de går in i ugnen)
Gör så här
- Skölj och skär din Pak choi i lagom stora bitar.
- Skär vitlök och ingefära i småbitar (finhackat) jag vill ha allt klar så inget blir bränt/överstekt.
- Värm en panna med kokosolja, stek kålen hastigt, cirka 3 minuter, stänk över tamarisoja, valfri mängd, jag går på känsla här så har inga exakta mått, den sista minuten slänger du ner vitlöken och ingefäran.
- Lägg upp på ett fat, strö över sesamfrö, röd chili och nötterna.
Tips:
Det är supergott att ha i lite fisksås också, speciellt om du har i bläckfisk!
En god dressing att ha till är min tahinidressing, och om du har i en liten klick jordnötssmör i den och lite sesamolja… ja alltså, det är helt klart olagligt gott. Jag skulle vilja dricka den såsen. Haha!
Jag älskar detta low carb ris, tunna nudlar och tjocka nudlar, prisvärda också. Det finns många recept här på lesscarbs.se om du söker på ris, respektive nudlar.
Hoppas att detta var inspirerande och får dig att testa något nytt. Vi hörs snart.
8 kommentarer
Tack Fanny för dina underbara recept och att du delar med dig av en massa idéer! Får mig verkligen att vilja experimentera mera =)
Tack Marie för din kommentar, så roligt att höra. Kram!
Så fantastiskt god denna varma sallad är. Blundar man så kan man nästan drömma sig tillbaka till Thailand ?.
En klar favorit??
Kommer vi garanterat att göra många gånger…
Vad roligt att höra!
Det är ju lite svårt att äta när det är så stora bitar. Serverar du det så eller är det för bilden? 😉
Det var supergott i alla fall, har gjort det två gånger redan! ?????
Vi tycker att det är najs att det är stora bitar, men du kan ju dela dem om du vill såklart! 🙂
Alltså WOW , så fantastiskt gott! Detta bliven favorit! Tack för alla goda recept!
Vad roligt!!