Tacoplåt

Nachos – som passar LCHF och Paleo

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Kitchentime

Nachos och tacos hör lixom ihop tycker jag. Dessa blev väldigt goda, med både paprikapulver och chipotlesås (som gör dem mörkare) men du kan självklart krydda med vad du vill, exempelvis ost eller lökpulver.

Nachos som funkar för oss som äter LCHF/paleo eller inte äter majs. Dessa små raringar är fånigt enkla att göra (om man är lite tålmodig med kavlingen) och går raskt åt om man har några små knattar hemma som gillar att kolla på Fångarna på fortet och äta lite fredagsmys till som sina kompisar. Mamman är nöjd att vi nästan är en helt normal familj, bara att chipsen är lite nyttigare.

Nachos

Cirka 1 plåt om man kavlar tunt.

Peccorinosmak

Riv över pecorinoost (getost) eller parmesanost på toppen före du skjutsar in dem i ugnen.

Tips! Jag använder min Microplane som är helt oslagbar när det gäller att finriva saker, som citron/limeskal, ost, muskotnöt eller ingefära. Ett måste i köket! 🙂

Nachos LCHF Paleo
Räddaren i köket! Min är många år och fortfarande sylvass!

Chipotlesmak

  • 1/2 tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk chipotelpaste

Blanda ner detta i smeten och blanda sedan samman och följ receptet nedan.

Nachos LCHF PALEO
Den här chipotle paste använder jag. Den finns bland taco-hyllan. Stark och magiskt god.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitan bubblig, blanda ner mandelmjölet och blanda ihop med händerna till en deg som den ser ut på bilden här under.
  3. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lossa försiktigt pappret “värm upp” det lite med fingrarna om det sitter fast på något ställe. Du ska inte slita utan lossa försiktigt. Använd INTE smörpapper. Det kommer att fastna vid gräddning.
  4. Skär i önskad form och strö över lite salt, ost eller andra kryddor, som lök, örter, paprika, chili eller vad du vill.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 10-15 minuter. De ska vara torra. Jag brukar öppna då och då och ta bort de som ligger ytterst om de i mitten (som brukar vara något tjockare) behöver några minuter extra. På så vis blir alla bra gräddade. Lår svalna helt.
Nachos LCHF Paleo
Degen, visst är den fin? Och så enkel sen.
Nachos LCHF Paleo
Två olika smaksättningar. Chili och den andra blir ost.
Nachos LCHF Paleo
Kavla tunt, det är viktigt.
Nachos LCHF Paleo
Skär i valfri form.
Nachos LCHF Paleo
På med valfri topping/smaksättning. Vissa smaksättningar känns bättre att blanda i smeten så det ligger kvar även efter tillagning.
Nachos LCHF Paleo
Fina va?

Två tips

  • Se hela min tacosamling, med kryddning till färs, ostchips, zucchinichips, grönsaker med mera!
  • Se hela min dippa loss utan tillsatser, med massor av goda dippsåser om du vill äta dem som vanliga chips.

Hoppas att du tyckte att detta var inspirerande, de är riktigt goda.

3.9/5 (24 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Hej!
Tack för en helt fantastisk sida med mycket inspiration!

Idag tänker jag göra dessa nachos. Det står att man ska vispa äggvitan “bubblig”….. är osäker vad som menas….ska man bara handvispa lite grann så att det blir bubbligt eller ska man vispa äggen poröst?

Ska också göra ostmaränger, här gissar jag att man ska vispa äggvitan poröst.. stämmer det?

Åh! Wow vad smart! Detta ska jag testa att göra! Är frälst på dina recept! Gör ofta olika soppor som du har i din soppsamling. Sååå himla goda!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök