Vissa saker behöver man inte krångla till. Jag bara älskar smaken av avokado, och när jag gör min guacamole vill jag hålla det enkelt. Jag äter den till tacos (såklart) till kalkonskivor, till sallad och som pålägg om jag har bakat något gott semsamknäcke eller liknande. Det är också gott på ägg!
Guacamole
Ingredienser:
- 1 avokado
- 1 kryddmått herbamare eller efter smak
- några stänk olivolja, (jag gillar kombon, så kanske 1/2 matsked till en avokado)
Gör så här
- Mosa samman allt på en tallrik med en gaffel.
- Häll tillbaka i avokadoskalen och ät direkt.
- Om den ska ätas senare kan du lägga den i en burk/skål och lägga ner kärnan så håller den sig fräsch längre.
- Klart!
Vill du lyxa till det hackar du i lite färsk tomat, färska eller frysta örter, chili eller lök. På bilden doppar jag “The bröd” i avokadoröran, match made in heaven!
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla in min tacosalsa
och mina ostchips!
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Hej och tack för många bra recept och tips! Jag har som du IBS och har därför slutat äta avocado (som jag älskar) men jag ser att du har med det i recept och förslag. ”Klarar” din mage det?
Avokado fungerar bra för mig, liksom kål av olika slag. Jag tror att det är väldigt olika. Jag äter knappt några mejeriprodukter, det har hjälpt mig väldigt mycket. Kram!