Ibland är det svårt att hitta på ett lämpligt namn åt en rätt. Mousse eller röra? Vad låter godast? Det är sådant jag tampas med här hemma på dagarna. Detta är en kanonblandning av allt jag gillar.
Laxmousse
Ingredienser till 1 portion laxmousse:
- 1 hårdkokt ägg
- 50 gram gravad eller rökt lax
- 2 msk turkisk yoghurt
- 2 tsk majonäs (mitt 10-sekundersrecept på majonnäs hittar du här)
- 1 tsk fryst dill
- 1/2-1 tsk citronjuice (eco)
- Några hackade strån gräslök
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Hårdkoka ägget, låt det svalna och hacka det fint.
- Hacka 30 gram lax och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp och garnera med resten av laxen och gärna en citronskiva.
- Servera med någon av mina goda sesamkex.
Tips!
Om du älskar lax, som jag gör, kan jag även rekommendera min gravlax-sallad med dillmajonnäs
eller kanske currylax med broccolimos
0/5
(0 Reviews)