Dukka, denna egyptiska kryddblandning, bjöds jag på för några dagar sedan. Och jag föll pladask. Det är sådana upplevelser som öppnar upp mitt sinne och nya maträtter föds. Klicka nedan för att komma till min version av dukka.
Dukka
Ingredienser till ca 1,5 dl:
- 1 dl rostade sesamfrön
- 1 näve hasselnötter
- 1 msk mortlade korianderfrön eller färdigmalt
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk salt
- Några varv med pepparkvarnen
Gör så här
- Rosta sesamfröna i en torr panna.
- Lägg sesamfröna tillsammans med övriga ingredienser och mixa i matberedare tills nötterna är ungefär som sesamfröna.
- Klart!
Tips!
Den är underbart att strö över sallad, rostade grönsaker, grillat, fisk, blanda med olja/yoghurt, att panera i, eller ha som smaksättare i något lchf-bröd.
4.4/5
(5 Reviews)