Jag vet inte om jag sett mina barn så hungriga på länge, eller så var det väldigt gott. Järparna får kallas turkiska eftersom det är det landet mina smaklökar för mig när jag blandar dessa kryddor.
Turkiska lammfärsjärpar med citron/vitlökssås
Ingredienser till 4 personer:
- 500 g lammfärs
- 2 tsk salt
- 1,5 msk milt paprikapulver
- 1,5 msk spiskummin
- Knappt 1 tsk kanel
- Kokosolja (utan smak) till stekning
- 1 burk smetana
- Skalet från 1/2 ekocitron
- 1 mindre vitlöksklyfta pressad/rivd
- 1/2 tsk herbamare
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg brysselkålen och löken (som du delar i “båtar”) på en plåt. Tillsätt 1-2 msk kokoslja som du blandar grönsakerna med, förslagsvis med händerna. Salta efter smak.
- Baka i ugnen tills grönsakerna fått fin färg. Om du har fryst brysselkål tar det mindre tid för dem och längre tid för löken (om du vill ha den lite krispig) färsk brysselkål kan gå längre i ugnen. Ungefär 20 minuter brukar vara lagom, testa dig fram!
- Blanda samman färsen med kryddorna och forma till järpar/biffar/bullar eller kläm fast på spett och grilla.
- Stek på först lite högre värme för yta, sedan lägre för genomstekning.
- Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka eventuellt av med lite mera salt.
- Klart!
Tips!
Gillade du det här receptet borde du även pröva min version av cevapcici
5/5
(1 Review)