Den här fisken är en riktig turborätt och är så enkel att min man fixar den på ett kick också! Dessutom sitter vår son och säger “mmm” mellan varje tugga, och det värmer i mammahjärtat!
Torsk med örtsås
Ingredienser till 2-3 portioner:
- 400 gram torsk/sej/hoki eller annan vit fisk
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl crème fraiche
- 0,5-1 dl vatten
- 1/2 tsk herbamare
- 2-3 msk gräslök, färsk eller fryst
- 2-3 msk persilja, färsk eller fryst
- Peppar från kvarn
Gör så här
- Tina fisken och skär den i fyra-fem bitar.
- Blanda ihop grädde, crème fraiche, vatten, herbamare, och lite peppar i en bunke.
- Häll sedan över fisken som du lägger i en stekpanna.
- Låt sjuda/småbubbla ca 10 minuter, kolla så fisken är genomstekt. (Om såsen blir för tjock tillsätt lite mera vatten).
- När fisken är klar strö över örterna och servera med blomkål/broccoli/haricots verts eller annan god grönsak.
Tips!
Om du är en riktig torskälskare kan jag varmt rekommendera min torsk med sötpotatis
eller mina torskbiffar med grön tepenade
3.5/5
(2 Reviews)