Torsk med äggsås

Torsk med äggsås – en krämigt god klassiker

Mina föräldrar var barnvakt till Sixten och Betty och Sixten beställde fisk. Min mamma har sagt gång att det här med torsk i äggsås har hon inte smakat. Därför blev denna rätt det perfekta valet!

 

 

Torsk med äggsås

 

Ingredienser till ca 3-4 personer:

 • 400 g tinad/färsk torsk (annan vit fisk funkar bra också, som sej)
 • 3 ägg
 • 2 dl grädde
 • 1 dl cream fraiche
 • 1/2 tsk herbamare
 • 1/2 dl dill/persilja (jag brukar ha i frysen och blanda dessa)
 • Salt, peppar

 

Gör så här

 1. Ångkoka fisken så som jag visat tidigare (se länken) och koka samtidigt äggen mjukkokta, inte rinnig gula, men inte heller hårdkokt enligt min smak. Gör den fasthet du gillar.
 2. Koka ihop grädde, cream fraiche, herbamare, örter och peppar några minuter, jag brukar använda en stekpanna så kokar den ihop snabbare. Smaka av med salt om det behövs.
 3. Lägg upp fisken i en form, häll över såsen och toppa med äggen som du hackar för hand eller i en äggdelare (vänd ägget några gånger så får du småbitar) strö gärna över lite mera örter.
 4. Servera med kokta grönsaker, som blomkål eller broccoli.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du även pröva min smörbakade torsk med sparris och skagenröra

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

En mycket enkel favorit som även min son Lukas frågar efter.. Har även gett det till en vän som inte tror på att man kan laga god mat med lite kolhydrater.. Hennes barn gav också tummen upp.. men jag tror de hade ris till…

Om du vill ha bästa, renaste, färskaste torsken (och annan fisk) kolla in friskfisk.se. Beställer all vår fisk därifrån, såå gott ?? och så skönt att veta att det är bra kvalitet och från bra vatten ??

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök