Ibland är det ju smarrigt med thaikäk. Men det är mindre kul att köpa det ute tycker jag eftersom det nästan alltid innehåller glutamat och socker. Här kommer istället min enkla gryta som passar superbra i matlåda. Anpassa styrkan efter dina smaklökar.
Thaigryta till 4 personer
- 2 större kycklingfiléer*
- 1 påse ekologisk wokmix 240 g (3,8 kh/100 g)
- 2 msk röd currypasta (utan tillsatser)
- 5 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
- Kokosolja att steka i
- Salt
Gör så här:
- Skiva kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Salta lite lätt och stek i kokosolja.
- Lägg ner wokmixen och stek några minuter.
- Tillsätt currypastan och kokosmjölken, och låt puttra cirka 10-15 minuter. Klart!
Du kan självklart tillsätta vilka grönsaker du vill, och anpassa styrkan efter dina smaklökar. 2 msk currypasta blir rätt starkt, du kan ta 1 om du vill och salta lite extra istället. Servera med stekt vitkål, blomkålsris eller ät som den är som en soppa.
* Du kan ha mera kyckling om du vill, påverkar inte slutresultatet.
Min underbara gryta kommer från Le Creuset.
0/5
(0 Reviews)
1 kommentar
Hejsan! Kan inte du skriva ett helt inlägg om glutamat eller smakförstärkare?