Min son började nästan gråta när dessa smarriga fiskburgare var slut. Han fick som tur var halva mormors. Så 1,5 burgare till en treåring. Därför är ett tips att göra många, så ni slipper riskera sådana tråkigheter. Servera med bland annat balsamicobakad lök och ingefära/lime/chilisås!
Smarriga fiskburgare
Ingredienser till ca 4 pers:
- 800 g tinad eller färsk fisk, jag tog 400 g lax respektive 400 g torsk
- 2 äggulor
- 1,5-2 tsk herbamare (vanligt salt fungerar också)
- Så många cm färsk chili du vågar (och resten klarar av)
- Peppar från kvarn
- Sesamfrön till panering
(Det är även gott att hacka ner färska örter)
Gör så här
1. Mixa samman fisken till en färs i en matberedare.
2. Rör i äggulorna och kryddor. Forma till biffar och vänd i sesamfrön.
3. Stek på medelvärme några minuter på varje sida.
Servera i salladsblad, med ingefära/lime/chilisås, balsamicobakad lök och solmogna tomater.
Tips!
Vill du ha fler recept på goda LCHF-burgare? Kolla in mina kycklingburgare på 2 sätt och pestoburgare med avokadoröra
0/5
(0 Reviews)