sesam- och chililax

Sesam- och chililax – väldigt enkelt och lika smarrigt!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Denna sesam- och chililax har otroligt enkel topping och tillagning – men ack så god. Hurrarop från min bästa vän och min man.

Sesam- och chililax

Ingredienser:

(Det finns inga exakta mått angivna. Bara ingredienserna. Mängden får du själv anpassa efter dina smaklökar.)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (annars ca 20 grader till).
  2. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Salta ordentligt på laxen. (Fisk behöver alltid mer salt än man tror.)
  3. Jag brukar alltid använda termometer när jag tillagar kött och fisk i ugnen. Lax ska ha en innertemperatur på 56 grader.
  4. Strö över chilflakes, sesamfrön och peppar. Tryck till lite med handen för att allt ska hållas på plats.
  5. Skiva några skivor smör med osthyveln och lägg över fisken, som på bilden.
  6. Klart!
    Ät och njut med en god sås, kanske min goda dukka-sås.

Tips!

Ett perfekt tillbehör till laxen är min purjo- och vitkålsgratäng!

Gillade du det här receptet och vill ha fler recept på fisk? Kolla in min currylax med broccolimos eller mina tonfiskbiffar med ingefära och chili

4.3/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Jag har inte provat detta, smakade en blandning på wasabi och skalade sesamfrö förra helgen på gravad lax. Den combon var god. (Gillar inte gravad lax annars). Ska prova med den varianten på ditt laxrecept.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök