Kycklingpizza

LCHF Pizza – Lesscarbs goda pizzabotten

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag har länge letat efter en LCHF-pizza som smakar pizza. Inte mandelmjöl, kokosnötsmjöl eller liknande. Inte heller blomkål eller andra grönsaker. Nu har jag lyckats. Denna botten blev väldigt bra eftersom den är neutral. Den låter fyllningen komma fram, men är rund och god i smaken. Prova gärna!

LCHF Pizza

Ingredienser till en plåt pizza:

  • 2,5 dl pofiber
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g äggvita (motsvarar vitan från 3 normalstora ägg)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser, låt svälla några minuter. Det kommer att vara en osammanhängande röra, inte som en deg, men det är helt i sin ordning.
  2. Tryck ut till önskad form, (min man brukar använda en slickepott och jag brukar använda en fuktig handflata)
  3. Grädda i 170 g varmluft (20 grader till med vanlig ugn) i ca 9-12 minuter. Se så kanterna är lite krispiga. Min kompis brukar alltid vända botten och köra några minuter extra på andra sidan också, då blir den ännu lite krispigare. Bra tips från bra kompis! <3
  4. Lägg på önskad fyllning, (så här gör jag min tomatsås) lägg tillbaka i ugnen tills osten smält.

På en tidigare bild toppade jag en pizza med ost och kalkon, en med ost, mozzarella och gorgonzola, en med zucchini, oliver, färskost, örter och tomater och en med aubergine, fetaost, sallad, tomat och örter. Några tips 🙂

Jag serverar pizzan med min pizzasallad med lime och dijon

Jag tycker absolut att du ska ta en titt när jag och Betty gör denna pizza. Följ min Youtube-kanal så du inte missar alla kommande filmer. Du trycker bara på Prenumerera 


Annons:

3.7/5 (71 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

65 kommentarer

Hej!
Vad tror du på för temp om man inte har varmluftsugn?

Tack för en bra blogg!

*undrar om det ska vara 2,5 dl pofiber TVÅ gånger?? Eller är det en felskrivning?

Bottnen innehåller mer än 5 g kolhydrater. ….50 g pofiber (= 2,5 dl) ger ju 8,5 g kolh. ….

Hej. Spelar det någon roll om man smetar ut degen på papper eller direct på plåten?

Om du inte oljar/smörar in plåten riktigt otdentligt tror jag att den kommer att fastna ordentligt. 🙂

Hej Fanny!
Fick tips om din sida från Martina Johansson och är mycket glad att jag hittat hit.
Jag och min sambo har kört en kombo av LCHF och paleo under ett par månader och idag testade vi din pizzabotten med pofiber. Vi gjorde en “vanlig” med vetemjölsbotten till barnen för vi var inte säkra på vad de skulle tycka om din variant. Men nästa gång det blir pizza hos oss kör vi pofiber-degen för hela slanten! Så gott och mättande!
Tack för en trevlig blogg med spännande recept!
Hälsningar Annette

Hej vad roligt att höra att du hittat hit. Du är varmt välkommen! Roligt att pizzan gick hem, den kan man ha som wrap också på stranden 🙂

Tack för ett bra recept och en toppenbra blogg! Provat många av dina recept nu och är jättenöjd. Min sambo som inte gillar när det smakar mandel eller ägg tyckte mycket om din pizzabotten. Mvh Emmie

Hej!
Är sugen på pizza och undrar om denna smakar som de flesta andra lchf pizzor jag ätit, typ “gummi?” Eller hur är den i konsistensen?
Tacksam för svar!
//Lena

Tack för inspirationen! Ska pizza degen förgräddas? Står inget i receptet men i videon la du in den i ugnen.

Hej
Tack för en bra sida 🙂
Är inte riktigt hemma i denna värld ännu men ville bara ställa frågan då jag läser att Fiberhusk och pofiber är nästan samma så kaj jag byta dem ?

Det är inte samma sak. Det är som att jämföra mandelmjöl och fiberhusk. Fiberhusk är gelébildande, suger mycket vätska, och pofiber suger lite mindre vätska och är mer av ett mjöl. Testa att blanda lite av varje i vatten så ser du hur de fungerar. Lycka till! 🙂

Vet inte riktigt vad vi gjort för fel… den blev ordentligt vattnig och föll bara isär! Smaken var inget fel på men blev ingen middag för oss idag 🙁

Oj inte jag heller riktigt. Du glömde inget? Lät du husken svälla lite? Fastnade det i bakplåtspappret?

Husken?
Jag har just gjort din pizza.
Så nöjd! Stort tack!
Gillar inte bottnar med blomkål, mandelmjöl eller en massa ost.
Men husken…? Den hittar jag inte i receptet….

Hade jag husk i pizzadegen? Eller? Jag hittar inte heller i receptet… Jag kanske körde på en höft i videon i så fall… Hehe

Enligt kostbevakningen.se är det 382 kalorier i botten. Jag är dock inte intresserad av mängden kalorier, den innehåller ca 7 gram kolhydrater på hela satsen. Kram!

Hej! SKulle du skriva något mer som försvann? Eller bara säga hej? Det är i så fall väldigt trevligt. Hej!! Kram

Testade denna pizzabotren ikväll! Riktigt riktigt god och brödig?

Utan tvekan den bästa pizzabotten jag vet! Är dig evigt tacksam för att du skapat detta 😀

Hur vänder kompisen pizzabottnen? Med pappret över på nytt papper? Lossnar degen vid den manövern?

Vi brukar bara vända på pappret och dra av det. om det sitter lite fast kan man fukta papper eller en trasa och försiktigt dra längst pappret så “ångar” det av lättare. 🙂 Viktigt att inte använda smörpapper, då fastnar ALLT

Gjorde pizzan idag! Succce .. kommer göras igen .. går bra att frysa men det blir inget över hahahaha.. bästa recept på länge. Tack!

Detta blev suuupergott! Jag har testat olika lchf varianter på pizzadeg innan och det blir ofta mer kaka än nån pizzadeg.. Men detta blev riktigt bra! Det blev liksom mer brödigt och smakade neutralt. Perfekt, tack! <3

Hej! Har du testat att göra botten på chiaägg i stället? ☺️ Mvh Linnea

Tror du man kan steka degen i panna som en wrap? Har så svårt för omelettwraps och bröd med mandelmjöl jag får bara inte i mig.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök