Auberginerullar med svartkål och baconröra

Auberginerullar med krämig svartkål- och baconröra

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

De här auberginerullarna är en perfekt rätt att impa på sina gäster med. Den ser snygg och lagom svår ut, när den i själva verket är busenkel att göra. Jag har tipsen! Såsen är dessutom så god att du kan göra bara den och äta med zoodles, sjögräsnudlar eller blomkålsris.

Auberginerullar

Ingredienser till ca 2-3 personer:

  • 1 stor aubergine
  • 150 g svartkål (Svartkål är en blandning mellan grönkål och savoykål, du kan byta ut svartkålen till någon av de om du vill.)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 3 dl kokosgrädde (eller valfri mejeri som grädde, cream fraiche eller en blandning av dessa)
  • 250 g krossade tomater
  • 1dl vatten
  • Chiliflakes
  • Herbamare/salt, peppar
  • 1 mozzarella

Auberginerullar med svartkål och baconröra

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i centimetertjocka skivor, lägg på bakplåtspapper, salta och in i ugnen ca tio minuter. Detta för att du inte ska behöva steka varje skiva!

Auberginerullar med svartkål och baconröra

2. Stek lök och vitlök tillsammans med baconet. När det fått fin färg, tillsätt svartkålen och kokosgrädden (eller mejeri som du föredrar). Lägg på lock och låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Då borde det se ut ungefär så här:

Auberginerullar med svartkål och baconröra

3. Gör tomatsåsen genom att koka de krossade tomaterna ca 10 minuter med 1 dl vatten och herbamare, peppar chiliflakes (andra favoritkryddor du har kan du också slänga ner om du vill) (Om tomaterna är mycket sura kan du bryta av med en gnutta sötning, jag använder sötströ, men det behövs oftast inte, för det kommer tillkomma sötma från kokosgrädden när rätten är färdig)

4. Fördela röran mellan varje aubergineskiva och rulla ihop.

Auberginerullar med svartkål och baconröra

5. Lägg sedan på tomatsåsen.

Auberginerullar med svartkål och baconröra

6. Ställ in i ugnen 200 grader ca 15-20 minuter. De sista minuterna lägger du på valfri ost, jag tog mozzarella. Servera med en krispig sallad och en god olivolja. Smaklig måltid!

Tips!

Gillade du mitt recept på auberginerullar? Då borde du även kolla in mina auberginerullar med kål och lök  eller mina laxrullar med wasabikräm

3.6/5 (5 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Denna gjorde jag igår till maken som vanligt.. Han satt och ojade sig över hur gott det var:))
Jag själv har väldigt svårt för auberginer..

Jag håller med din man, älskar aubergine! Min man är inte alltid heller överförtjust, men om den är lite hårdare funkar det bättre säger han. 🙂

Har bara provat två av dina recept med aubergine.. men
Det finns ju så otroligt mycket gott här på din blogg… så här komner det att lagas mera mat.

Har provat med både svartkål och grönkål.. Men här är det inte enkelt att hitta tyvärr:(

Hej! Auberginerullarna är så goda.
Hade en halv hemma.
Skivade den. Gjorde sedan som i originalrecepetet.
Såsen på en liter hyvlad vitkål. Ingen grädde. Endast creme fraiche.
Ingen tomatsås eller mozzarella. Riven prästost och gratinering.
Har ugnen på 225 grader då.
Så gott!

Baconet finns inte med bland ingredienserna utan bara i texten. Hur mycker ska man ha ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök