Persiljelax med vitkålsmos

Persiljelax med vitkålsmos – mejerifri enkel middag

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Lilla Betty tyckte att detta var en riktig succé hon åt sin och halva min portion! Matglada barn är det bästa jag vet. Det gör mig alltid så lycklig att se.

Persiljelax med vitkålsmos

Ingredienser till fyra personer:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka persiljan fint och blanda med olivoljan.
  3. Salta och peppra laxfilén, man behöver oftast lite mer salt än vad man tror.
  4. Bred på persiljeoljan på toppen.
  5. Baka laxen till 52-56 grader, cirka 12-15 minuter, använd gärna termometer.
  6. Medan laxen tillagas i ugnen strimlar du vitkålen och kokar i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 10 minuter.
  7. Häll av vattnet och tillsätt smaklös kokosolja, cirka 2-3 msk och salt efter smak stavmixa sedan slätt.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla gärna in min currylax med broccolimos

4.2/5 (13 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök