Lamm osso bucco

Dela på facebook
Dela på email
Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag tycker om att göra denna gryta på morgonen så sköter den sig själv medan jag umgås med familjen. Servera gärna med blomkålsris eller något gott mos och en stor sallad.

Lamm osso bucco 4 personer:

  • 400 gram rotselleri
  • 4 morötter
  • 4 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Ca 1 kg lamm uso bucco (eller lammlägg)
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 240 gram krossade tomater
  • Drygt 1 dl mustigt rött vin
  • Ca 2 dl vatten
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 knippe bladpersilja
  • Smör, kokosolja att steka i

Gör så här:

  1. Skala och skär rotselleri, morot och lök i centimeterstora kuber, skär även vitlöken i mindre bitar
  2. Bryn lammet i smör salta och peppra, bryn även grönsakerna några minuter
  3. Tillsätt tomatpuré, salt, krossade tomater, vin, vatten, svartpeppar och grovt hackad persilja
  4. Låt småputtra på svag värme 2-3 timmar tills köttet är mört
  5. Håll lite koll om du behöver späda med lite extra vatten så det inte kokar torrt
  6. Servera med blomkålsris eller en stor matig sallad, gärna med färsk kål och gröna oliver

Recept på vikålsmos och blomkålsris hittar du här.


Rotselleri och morot funkar bra inom liberal LCHF, båda innehåller cirka 5/100 gram kolhydrater. Rotsellerin och morötterna ger cirka 20 gram kolhydraterna i hela grytan, vill du ha mindre kolhydrater tar du mindre av dessa. Men tänk på att det är det totala dagsintaget som räknas. Jag tycker det är bättre att äta kolhydrater från grönsaker än från exempelvis mejerier.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →