Här kommer en favorit. Köttfärsbiffar med smak av örter och dijon med rostade grönsaker.
Örtbiffar med rostade grönsaker
Ingredienser till fyra personer:
- 250 gram broccoli
- 1/2 vitkålshuvud
- 1 mindre blomkålshuvud
- 3 röda lökar
- 800 gram nötfärs
- Ca 2 tsk salt
- 1 ask frysta Örtkryddor Provencale
- 1-2 msk dijonsenap
- 2 dl oliver
- Kokosolja utan smak.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela broccoli, blomkål, vitkål och lök i ungefär lika stora bitar.
- Lägg på en plåt och blanda runt med kokosolja och salt. Baka i ugnen cirka 25 minuter.
- Blanda färsen med salt, örterna och dijonsenap.
- Forma till biffar och stek på först lite högre värme för yta, sedan sänker du värmen för att steka igenom (eller till den stekgrad du gillar)
- Släng på oliverna på grönsakerna innan servering. Jag brukar ringla över olivolja över grönsakerna vid bordet.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in saftifa köttfärsbiffar med sötpotatis
3.3/5
(4 Reviews)
3 kommentarer
Hej! Lite of topic här men jag beställde Kakaosmör som du tipsade om och undrar om det ska smaka typ ingenting? Eller har jag köpt fel sort? Det blir ju säkert jättegott om man blandar med kakao och lite stevia men rent var det ju riktigt äckligt, tyckte jag. Har jag köpt fel tror du? Mvh Helen
Hm, ja alla har vi ju olika smaklökar. Jag tycker att det smakar choklad, men milt lixom. Och självklart fett eftersom det är rent fett. Men jag tycker att det bara blir godare och godare 🙂 Du kan ju smälta ner i smoothie, kokosbollar, göra egen choklad, till glass, med mera. 🙂
Ja, absolut! Jag tror att det blir jättegott i fatbombs och liknande =) Jag ville bara kolla om det fanns olika typer. Tack för ditt svar! Du har en väldigt bra blogg =)