Du ska veta att det ibland är lite roligt och samtidigt sorgligt att stå i lesscarbsköket. Roligt när jag ensam fick äta denna underbara rätt, men samtidigt så sorgligt att inte få dela upplevelsen med någon annan. Fick istället lägga upp maten på mina föräldrars tallrik och skicka bilder till hela familjen så de fick vara delaktiga på ett hörn. Detta ska jag snart laga om, till hela familjen på riktigt!
Ört- och tomatkyckling med vitkålsmos
Ingredienser till fyra personer:
- 600 gram färsk kycklinglårfilé
- 1 burk soltorkade tomater (ca 200 gram)
- 1 burk franska örter (kryddblandning från exempelvis Santa Maria)
- 1 vitkålshuvud
- kokosolja
- Salt, peppar, tandpetare i trä
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten till moset i en stor kastrull.
- Häll av olja till de soltorkade tomaterna* och torka av dem med lite papper. Räkan dem.
- Räkna kycklingfiléerna, du ska nu nämligen lägga en soltorkad tomat i varje kycklinglårfilébit (har du för få tomater delar du några så du har så det räcker) och sedan rulla ihop och fästa med en tandpetare (eller stektråd)
- Salta kycklingen på ytan.
- Häll ut en hög med franska örter på en tallrik och rulla kycklingen örterna.
- Bryn sedan kycklingen på alla sidor, flytta över till en ugnsfast form och stek i ugnen tills kycklingen når 72 grader, detta tar ca 10-15 minuter. Använd som vanligt en stektermometer för bäst resultat!
- Medan kycklingen går klar i ugnen strimlar du vitkålen och kokar i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 10 minuter.
- Häll av vattnet och tillsätt smaklös kokosolja, cirka 2-3 msk och salt efter smak. Stavmixa sedan slätt.
- Servera gärna med en blandsallad och olivolja.
Förslagsvis i soptunnan för att inte sätta igen avloppet /rörmockaren. 😉 Du ska aldrig spara solrosolja (eller använda öht) eftersom den har en mycket skev balans mellan omega 3/6. Massor av omega 6 som driver på inflammationer i kroppen.
Tips!
Gillade du det här receptet?
då borde du kolla in min kyckling med koriander och curry