Jag glömmer aldrig när jag var i Bosnien och åt Cevapcici första gången. Så extremt saftiga så det rann om dem. Jag vet inte vad de hade i för så saftiga har jag aldrig fått till dem. Här är i alla fall en av de olika varianterna jag har gjort.
Cevapcici
Ingredienser till 2-3 portioner
- 400 g nötfärs (eller hälften lamm hälften nöt)
- 2-3 tsk harissa
- 1 tsk herbamare
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- Peppar från kvarn
- 1 ägg (kan uteslutas)
Gör så här
- Blanda alla ingredienser
- Forma till avlånga biffar.
- Servera med exempelvis blomkålsris eller fetaostsallad. (Vi brukar ha turkisk yoghurt/crème fraiche och ajvar till).
Tips!
Gillade du det här receptet kan jag rekommendera mina nötfärsbiffar med rostad fänkål och mozzarella
Här finns recept på min hemmagjorda ajvar som passar perfekt till!
4.7/5
(3 Reviews)