fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Meatza med kycklingfärs

Meatza med kycklingfärs

Att jag inte testat detta ännu som jag tänkt på så många gånger. Kycklingmeatza. Det bästa är att kycklingfärsen håller ihop så bra utan ägg och liknande. Med en god pesto blir ju allt så mycket godare och lite krispig ruccola. Mums!

Meatza med kycklingfärs

Till botten:

  • 800 gram kycklingfärs
  • 1 msk herbamare
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin

Förslag till topping:

  • Stekt/grillad aubergine/zucchini/paprika
  • Svamp, tomat, oliver, kapris, avokado, lök
  • Ruccola, bladspenat eller annat grönt som örter.

Till tomatsåsen:

  • 1 tetra krossade tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Peppar, salt/herbamare, chiliflakes

Gör din meatza här:

  1. Blanda allt till tomatsåsen och låt koka medan du förbereder allt annat. Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och andra kryddor om du vill.
  2. Förbered dina grönsaker och gör den pesto/sås du väljer att ha på meatzan.
  3. Blanda ingredienserna till botten, tryck ut på bakplåtspapper och grädda i 175 grader cirka 7-10 min (du kan kolla med termometer att den uppnår minst 72 grader)
  4. Fördela sedan tomatsåsen på botten och seda övrig topping.

På denna meatza hade jag stekt aubergine och zucchini (ca 10 cm av varje i tunna skivor), ruccola, en tomat och 2 ungsrostade lökar i båtar som jag hade kokosolja och salt på (in i ugnen på 175 grader i cirka 20 min)

Sedan gjorde jag en variant på persiljepesto med mindre persilja, jättelite parmesan för smakens skull och kallpressad rapsolja istället för olivolja. Supergott!

Om du äter ost lägger du på den efter tomatsåsen och sedan några min till i ugnen för att den ska smälta.

2 Responses to Meatza med kycklingfärs

Lämna ett svar