fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Marockansk pulled beef – en explosion av mustiga smaker

Marockansk pulled beef – en explosion av mustiga smaker

Jag blev bjuden på en chili/pulled beef på högrev som bland annat smakade chili/choklad/spiskummin. Jag ville gärna få ihop en sådan rätt själv, och här är resultatet.

 

 

Marockansk pulled beef

 

Ingredienser till ca 6 portioner:

  • 1 kg högrev/grytbitar eller liknande
  • 2 stora lökar, gula eller röda
  • 4 vitlök solo (eller ca 1 hel mindre vitlök)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk spiskummin
  • 1,5 msk kakao
  • 2 tsk kanel
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk herbamare
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tetra krossade tomater (390 g)
  • Smör till stekning
  • Till servering: Cream fraiche, Snabb avokadoröra/guacamole, grönsaker som sallad, tomat, lök.

 

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en emaljerad gjutjärnsgryta.
  2. Häll på samtliga ingredienser över köttet och ge det ett uppkok.
  3. Sänk värmen och rör runt då och då så det inte bränns fast i botten. Det tar cirka tre timmar innan såsen kokat ihop och köttet är så mört att du kan dra isär det med en gaffel.
  4. Servera i salladsblad, toppat med avokadoröra, cream fraiche och grönsaker.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in min pulled pork taco

4 Responses to Marockansk pulled beef – en explosion av mustiga smaker

Lämna ett svar