Marockansk pulled beef

Marockansk pulled beef – en explosion av mustiga smaker

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag blev bjuden på en chili/pulled beef på högrev som bland annat smakade chili/choklad/spiskummin. Jag ville gärna få ihop en sådan rätt själv, och här är resultatet.

Marockansk pulled beef

Ingredienser till ca 6 portioner:

  • 1 kg högrev/grytbitar eller liknande
  • 2 stora lökar, gula eller röda
  • 4 vitlök solo (eller ca 1 hel mindre vitlök)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk spiskummin
  • 1,5 msk kakao
  • 2 tsk kanel
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk herbamare
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • Smör till stekning
  • Till servering: Cream fraiche, Snabb avokadoröra/guacamole, grönsaker som sallad, tomat, lök.

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en emaljerad gjutjärnsgryta.
  2. Häll på samtliga ingredienser över köttet och ge det ett uppkok.
  3. Sänk värmen och rör runt då och då så det inte bränns fast i botten. Det tar cirka tre timmar innan såsen kokat ihop och köttet är så mört att du kan dra isär det med en gaffel.
  4. Servera i salladsblad, toppat med avokadoröra, cream fraiche och grönsaker.

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in min pulled pork taco

3.8/5 (34 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Hej,
när det står Herbamare, är det då deras salt som är tänkt? Har verkligen blivit inspirerad av många recept och tänker absolut testa det här.

Ja Herbamare är örtsalt, sedan finns Trocomare och en kryddigare variant. Jag använder alltid Herbamare. 🙂

Ska verkligen prova denna gryta, men eftersom jag jobbar undrar jag om du provat göra den i en slowcooker? Hur många timmar skulle du uppskatta att den tar?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök