Jag blev bjuden på en chili/pulled beef på högrev som bland annat smakade chili/choklad/spiskummin. Jag ville gärna få ihop en sådan rätt själv, och här är resultatet.
Marockansk pulled beef
Ingredienser till ca 6 portioner:
- 1 kg högrev/grytbitar eller liknande
- 2 stora lökar, gula eller röda
- 4 vitlök solo (eller ca 1 hel mindre vitlök)
- 2 tsk chiliflakes
- 1 msk spiskummin
- 1,5 msk kakao
- 2 tsk kanel
- 2 lagerblad
- 1 tsk herbamare
- 2 dl vatten
- 1 dl rött vin
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- Smör till stekning
- Till servering: Cream fraiche, Snabb avokadoröra/guacamole, grönsaker som sallad, tomat, lök.
Gör så här
- Bryn köttet i smör i en emaljerad gjutjärnsgryta.
- Häll på samtliga ingredienser över köttet och ge det ett uppkok.
- Sänk värmen och rör runt då och då så det inte bränns fast i botten. Det tar cirka tre timmar innan såsen kokat ihop och köttet är så mört att du kan dra isär det med en gaffel.
- Servera i salladsblad, toppat med avokadoröra, cream fraiche och grönsaker.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in min pulled pork taco
3.8/5
(34 Reviews)
8 kommentarer
Hej,
när det står Herbamare, är det då deras salt som är tänkt? Har verkligen blivit inspirerad av många recept och tänker absolut testa det här.
Ja Herbamare är örtsalt, sedan finns Trocomare och en kryddigare variant. Jag använder alltid Herbamare. 🙂
Hej!
Går detta att göras i ugn också?
Det borde ju absolut funka!
Tack för alla underbara recept som jag tänker använda framöver.
Så lite så! Tack för att du skriver till mig! Det uppskattas <3
Ska verkligen prova denna gryta, men eftersom jag jobbar undrar jag om du provat göra den i en slowcooker? Hur många timmar skulle du uppskatta att den tar?
Kan tänka mig kanske 4-5 h?