Det bästa är när jag inspireras av nära och kära. På så sätt är dem med mig ännu oftare! Denna sprängfyllda nyttighet är full av läkande och välgörande ämnen som kroppen tacksamt tar emot.
Lottens magiska kyckling med blomkålsris
Ingredienser till 4-6 personer:
- 3 gula lökar
- 5-6 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad ingefära
- 1 msk torkad gurkmeja
- 4 msk vatten
- 5-6 drag med pepparkvarnen
- 1 kg kycklingfilé
- 2-3 tsk herbamare
- 500 ml kokosmjölk/grädde
- 1 större blomkålshuvud
- 2 msk kokosolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala lök och vitlök, blanda med ca 1/2 msk kokosolja, lägg i ugnsfast form, ställ in i ugnen ca 15 min.
- Blanda samman ingefära, gurkmeja, peppar och vatten till en pasta/tjock smet.
- Skär kycklingfiléerna i ca tre delar, lägg i en skål. Blanda runt herbamare och ingefära/gurkmeja pastan (händerna/naglarna blir lätt gula)
- Lägg kycklingen och all pasta som inte fastnat på kycklingen på löken, blanda runt och tillsätt kokosoljan som är kvar. Jag brukar klicka ut lite över hela formen.
- Stek tills kycklingen uppnår 72 grader, det tar ca 15 minuter.
- Riv blomkålen på det grövsta på rivjärnet, stek i kokosolja några minuter, salta efter smak.
- När du tagit ur kycklingen ur ugnen häller du över kokosmjölken/grädden och blandar runt. Jag brukar inte värma på det igen utan sedan servera, men vill du ha lite extra värme ställer du in i ugnen en stund.
TIPS:
Lotten hade även i 1 msk Sambal Oelek, men jag valde att hoppa över det och servera vid sidan om istället.
Gurkmejapulver:
Jag brukar använda detta gurkmejapulver, som du kan köpa hos Bodystore (adlink). När du handlar via adlänkar från min sajt får jag några kr i provision som gör det möjligt för mig att driva lesscarbs.se.
Tips!
Om du gillade det här receptet, kolla då in kycklinggryta med kålrotspasta
5/5
(1 Review)
4 kommentarer
Supergott!! Gjorde den idag med blomkålsris. Hade också i 1 msk sambal oelek i kryddpastan. Ny favoriträtt!:)
Härligt! 🙂
Gjorde denna idag men i enklare form. Stekte lök o vitlök med kryddorna, sedan kyckling i bitar, som fick fräsa med en stund. På med kockosgrädde och röd paprika i bitar för att få lite färg! Supergott!
Mums!!