Jag tycker om att använda kryddor som man köper till en specifik sak till något oväntat. Här körde jag ner den sista torkade salvian i köttbullssmeten. Supergott, och lite annorlunda. Vår son var stormförtjust!
Kycklingköttbullar med vitlök och salvia
Köttbullar 4 personer:
- 500 g kycklingfärs
- 1 tsk salt
- 2 msk salvia
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1/2 tsk chiliflakes
- Peppar från kvarn
- (Om du vill ha köttbullarna lite mindre kompakta kan du tillsätta 1/2 dl grädde i smeten, och speciellt om du ska ha dem i matlåda eller liknande)
Gör dina salvia/vitlöksköttbullar så här
- Mixa samman alla ingredienser med händerna.
- Forma köttbullar och stek dem i rikligt med smör några minuter.
- Ett tips är att börja med lite varmare panna för fin yta, sedan sänka till låg värme.
Den krämiga rödkålen gör jag så här
- Strimla 500 g rödkål fint.
- Stek i rikligt med smör på medelvärme tills den mjuknat.
- Salta och peppra.
- Tillsätt sedan 2 dl grädde och koka ihop cirka tio minuter.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in mina timjanköttbullar med zoodles
5/5
(1 Review)