Detta är ännu en snabb kycklinggryta. Jag älskar ju att laga mat, gärna länge, men det tycker inte barnen är så kul. Utan att kompromissa på smaken lagar jag därför “snabbmat” ofta. Och krämig gryta tackar ingen nej till!
Kycklinggryta med spenat och vitlök
Ingredienser till 4 personer:
- 3 kycklingfiléer
- 400 gram fryst bladspenat
- 1 stor lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl vatten
- 1 tsk sriracha/sambal oelek
- Salt/herbamare (börja med ca 1/2 tsk), peppar
- Smör att steka i
- 3 paket shiratakinudlar
Gör så här
- Låt Bladspenaten svettas av i pannan.
- Skiva löken tunt, dela även kycklingfiléerna i mindre bitar, riv/pressa vitlöken.
- Stek löken mjuk. Bryn kycklingen.
- Tillsätt resten av ingredienserna, låt puttra ca 10 minuter. De sista 3-4 minuterna tillsätter du de sköljda nudlarna så de hinner värmas i såsen. Du kan också servera dem vid sidan om.
Tips!
Vill du ha fler mumsiga recept på grytor? Kolla in min indiska köttgryta eller chipotlegryta
Om du saknar någon ingrediens (t.ex shirataki-nudlarna) kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
0/5
(0 Reviews)