indiskkyckling

Kyckling inspirerad från Indien med blomkålsris

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Helstekt kyckling är verkligen så gott. Den här rätten passar hela vår familj och tar mig tillbaka till mitt älskade Indien, som jag verkligen kan sakna på vintern.

Till 3-4 personer:

Gör så här:

  1. Skär av den lilla svansen på kycklingen, salta, peppra och bryn den i kokosfettet på alla sidor i en tjockbottnad kastrull.
  2. Dela löken i mindre bitar och lägg ner tillsammans med allt utom kokosgrädden.
  3. Ge det ett uppkok utan lock, sänk sedan värmen och lägg på locket. Ös kycklingen några gånger. Den ska bli 82 grader intill benet, det tar ca 50 minuter. Jag brukar vända den efter ungefär halva tiden, inbillar mig att den blir jämnare stekt då.
  4. När kycklingen är klar, lägg den i en djup tallrik/form och täck över med plastfolié.
  5. Häll i kokosgrädden och låt såsen koka ner cirka 15 minuter.
  6. Ta bort kanelstången och kardemummakärnorna och stavmixa sedan såsen slät. Jag lämnar kvar löken, du kan ta bort den om du vill och behöver i så fall inte mixa såsen.
  7. Riv blomkålen på det grövsta på rivjärnet, stek i kokosfett några minuter, salta efter smak, det ska mer bli varmt än genomstekt.
0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök