Eftersom jag gör väldigt många matlådor varje vecka och vill laga olika rätter älskar jag sådant som går väldigt snabbt och enkelt. Som denna mejerifria gryta till exempel.Kyckling i grön curry till 4 personer
- 1-2 gula lökar
- 1 kg kyckling, filéer, lårfilé eller liknande
- 2 msk grön currypasta
- 4-5 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
- Salt efter smak
- Kokosolja att steka i
Gör så här:
- Skala och dela löken i två delar, skär sedan löken i tunna skivor.
- Bryn löken i kokosolja, salta gärna lite så blir den snabbare mjuk.
- Dela kycklingen i mindre bitar (om du vill) bryn den också.
- Tillsätta currypasta och kokosmjölk, lägg på ett lock och låt sjuda cirka 10 minuter. Om såsen blir väldigt lös kan du koka utan lock några minuter extra. Jag tycker inte det behövs sedan när man har något till, då får allt god sås på sig.
Servera med valfritt tillbehör, exempelvis blomkålsris, stekt vitkål eller liknande.
3.5/5
(2 Reviews)
1 kommentar
Har du något tips på en glutenfri, currypasta utan solrosolja och annat onyttigt? 🙂