fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Kalkonvingar med vitlök/örter/paprika – supergott!

Kalkonvingar med vitlök/örter/paprika – supergott!

Detta var en skräckblandad förtjusning helt klart. På ett bra sätt. Jag hittade dessa i butiken och hade inte den blekaste vad jag skulle hitta på. Därför köpte jag dem. Tre kilo kalkonvingar. Och jösses, halva vingen var större än min handflata. En aning slafsigt att bjuda på sin första dejt, känns nämligen som att man är familjen flinta när man ska äta dem.

Kalkonvingar med vitlök/örter/paprika

 

Ingredienser till ca 6 personer:

  • 3 kilo kalkonvingar (eller cirka 2 hela kycklingar)
  • 50 gram smör
  • 1 msk salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk torkad timjan
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 2 dl grädde (du kan ta mera men då krydda upp skysåsen om det behövs)

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Skölj och torka av kalkonvingarna. Jag valde att dela dessa vid ”armbågen” (om de kallas så, jag har aldrig hört någon säga vingbågen)
  3. Skala och riv vitlöken, smält smöret, blanda sedan samman alla kryddor.
  4. Fördela marinaden på kalkonbitarna och gnugga in och försök att trycka in den i alla hålrum du känner så det kommer in smak under skinnet.
  5. Ställ in i ugnen och baka tills 82 grader, vilket i min ugn tog ca 35 minuter. Jag använder alltid en termometer för att ha koll på vad som händer i ugnen.
  6. Ös sky över kalkonen (på plåten) innan du lägger upp på ett serveringsfat, häll sedan resterande sky i en kastrull tillsammans med grädde och koka ihop några minuter. Du kan som sagt ovan ta mer grädde och smaka av med mera kryddor, salt och kanske chili. Sila av såsen innan du serverar.
  7. Jag serverar kalkonen med ugnsbakad brysselkål som jag hade i ugnen de sista 15 minuterna.

Ett tips: Pilla loss allt kött som blir över efter middagen och gör min goda, snabba pulled turkey.

Kalkonvingar

Kalkonvingar

Kalkonvingar

Kalkonvingar

Kalkonvingar

4 Responses to Kalkonvingar med vitlök/örter/paprika – supergott!

  • Hej !
    Jag har ett par fina kalkonvingar om totalt 750 gram. Tänkte steka dem i stekpåse för att behålla ugnen fint. Hur kryddar jag ? Tänkte servera med årets nypotatis från ICA. Jag vet att man lägger ca en matsked vatten i påsen.

    • Jag skulle krydda som att de vägde 1 kg, det vill säga 1/3 av kryddnigen. 1/3 msk är 1 tsk så det blir ganska enkelt 🙂

  • Där står inte hur mycket vitlök man ska ha

    • Det har du rätt i, det var väldigt länge sedan jag gjorde det här receptet, men jag skulle säga några rejäla klyftor. 🙂

Lämna ett svar