Gurras-gryta

Gurras smarriga gryta

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det här är ett gott och enkelt recept som jag uppkallar efter mig kompis Gurra. Han älskar nämligen korven jag använt i receptet. Farfar åt resterna av grytan dagen efter och han sa att den var magisk. Den är enkel att göra och passar perfekt till söndagsmiddag eller matlåda. Som tillbehör serverade jag low carb rice och sallad. 

Gurras smarriga gryta till 4 personer:

  • 1 liten purjolök
  • 2-3 vitlöksklyftor (stora)
  • 600 gram kycklinglårfilé
  • 240 gram Puszta korv (Wurst master använde jag)
  • 1,5-2 tsk herbamare
  • Röd chili efter smak
  • 1/2 dl rött vin
  • 4 dl kokosmjölk
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • 2 pkt low carb rice*
  • Gör en stor sallad med det du tycker om 🙂

Gör så här: 

  1. Ansa och skär purjolök och vitlök i mindre bitar. Stek mjuka i smör.
  2. Skär korven och kycklingen i mindre bitar och stek på dem också några minuter.
  3. Tillsätt kryddor, vin och slutligen kokosmjölken. Koka på svag värme cirka 20-30 minuter tills kycklingen är mör.
  4. Förbered low carb riset och salladen.
  5. Servera.

* Ang riset:

Det innehåller 0 % kolhydrater och påminner om shiratakinudlar i konsistensen.

Gurras-gryta

4.5/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök