Jag var bara tvungen att testa att panera i fläsksvålar som jag sett andra göra. Min man blev stormförtjust och barnen också. “Vacker mat mamma” sa Sixten, Betty bara åt och åt och Zarko sa att det var bra krisp. Jag diggade också såklart. 🙂
Fläsksvålspanerad fisk med gurkmajonnäs
Ingredienser till 4 personer:
Gurkmajonnäsen:
- 1,5 dl majonnäs
- 1 dl hackade cornichoner
Gör så här
- Koka upp vatten till blomkålen.
- Dela fisken i mindre bitar (torka av om den varit fryst och är blöt) och salta ordentligt. Fisk kräver salt. Min farfar brukar säga att man ska ta lite till när man saltat tillräckligt.
- Vispa samman ett ägg som du sedan doppar fisken i.
- Mixa fläsksvålarna i matberedare till ett grovt mjöl.
- Doppa sedan fiske i fläsksvålsmjölet.
- Koka blomkålen mjuk cirka 10 minuter i saltat vatten.
- Stek 2-3 minuter på varje sida i smör/kokosolja.
- Blanda samman majonnäs och de hackade cornichonerna.
Tips!
Gillade du det här receptet?
Då borde du även kolla in mitt recept på parmesanpanerad torsk med varm citronsås
0/5
(0 Reviews)
4 kommentarer
Hej
Var köper du fläskvålar?
/Jelena
Willys, Ica eller liknande 🙂
Hej. Angående fläsksvålarna. Är det samma som en del använder som substitut till chips?
Ja precis.