Fiskgratäng LCHF

Fiskgratäng LCHF – barnsligt gott och enkelt!

Fiskgratäng LCHF bygger på två av mina redan befintliga recept som jag lagt ihop till en ny rätt. Man behöver inte förändra vinnande koncept mer än nödvändigt tycker jag. Betty fullkomligt älskade den här rätten och ville att vi skulle äta samma middag flera dagar i rad. 

Fiskgratäng LCHF är inget revolutionerande i sig, men jag tycker att mitt vitkålsmos verkligen blivit något utöver det vanliga. Alla som smakar det älskar det. Jag gillar snabblagade rätter som alla gillar, utan att behöva laga “klassisk barnmat”.

Ingredienser

Kombinera följande recept:

Jag hittade en påse räkor i frysen som jag toppade med, det är mest lyx, inte nödvändigt en onsdag, men gör som du vill. Servera gärna med ångkokta sockerärtor, bönskidor och en god sallad. Det förhöjer det mesta tycker jag. Rivna morötter är något min som Sixten älskar.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Följ receptet för vitkålsmoset. Klicka sedan ut det längst kanten av en större ugnsfast form.
  3. Lägg tinad eller färsk fisk i mitten, slå över såsen. Toppa med smör.
  4. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter.

Vill du mäta med termometer gillar jag fisk som är ca 56 grader, men just i den här rätten tycker jag att det är ok om fisken är något mer stekt också.

Tips

  • Äter du paleo och är ok med smör är den här rätten okej även för dig. Vill du däremot göra den fri från mjölkprotein använder du med fördel smaklös kokosolja i moset och att toppa fisken med valfritt fett, som kokosolja, talg, ister eller hoppa över det helt.
  • Perfekt att ha i måtlådan! Har du matlådor i glas kan du tillaga direkt i formen.
Fiskgratäng LCHF
Supergott! Superenkelt! Superpoppis!

Hoppas att du gillade det här, och att du blir sugen på att testa!

3.6/5 (27 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

16 kommentarer

Gjorde, änteligen, vitkålsmoset. ? Jag älska vitkål i alla former, men mos har känts ‘ Nej tack’. Men eftersom jag hade lite restbitar över, så fick det bli vitkålsmoset idag. ? Och sååå gott och enkelt. Ja jag säger som Sixten ‘ bättre än både blomkål och broccoli mos’. ?
Hela gratängen med fisk och mos blir en annan dag. Och då lurar jag på min potatisätande man detta mos. ?
Tack för detta recept. ?

Jättegod gratäng. Min sambo älskade vitkålsmoset “godare än potatismos “.

Idag blev det hela rätten. Den var suverän på alla sätt: lättlagad, snabb och så god. Min potatisätande man blev förvånad att moset var så gott. Han var skeptisk medan det tillagades. Fisken kändes fräsch och perfekt. Ja, lyxigt så här en tisdag. ?
Så tack, snälla Fanns, för toppenrecept. ?

Låter jättegott!!
Förlåt om jag låter trög…men vilken sås är det man ska hälla över fisken? Är det den från det andra fiskreceptet du länkade till? Med kokosgrädde?

Du skriver i receptet ”slå på såsen”, vilken sås syftas pp, eller har jag helt missat något? ?

Jag gjorde denna efter at du postat middagstips på insta stories och den var jättegod! Min sambo som var en aning skeptisk gillade verkligen vitkålsmoset men även hela rätten! Den åker direkt upp på listan över rätter vi gillar 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök