En vuxenpannkaka, eller vad ska jag kalla det? Varför inte fylla mina mättande pannkakor med mat tänkte jag. Lite roligare och framförallt mer mättande. Det går ju att fylla med precis vad som helst och variera osten för nya smakupplevelser.
Crêpes med köttfärsfyllning
Ingredienser till 2 personer:
- 1 sats mättande pannkakor (till mängden köttfärs behövs cirka 6 pannkakor cirka 12-15 cm i diameter.
Köttfärsfyllningen:
(som du egentligen kan krydda med vad du vill och har hemma)
- 1 röd/gul lök
- 400 gram valfri färs
- 1 msk paprikapulver (jag hade milt)
- Salt efter smak (cirka 1/2 tsk)
- Smör/kokosolja till stekning
- Valfri ost i valfri mängd
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skär löken och bryn den sedan i en panna.
- Tillsätt färsen och kryddorna, stek färsen genomstekt.
- Följ receptet för pannkakorna och fördela sedan färsen i pannkakorna.
- Rulla ihop och toppa med ost.
- Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, cirka 15 minuter.
- Klart!
Servera med en god sallad och olivolja.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du kolla in min goda LCHF ugnspannkaka
Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
2.7/5
(6 Reviews)
2 kommentarer
En vink som jag lärde mig när jag gjort “riktiga” crepes är att man behöver bara steka plätten på ena sidan. När plätten är mogen att vändas så lägger man fyllningen i o rullar. Voil. Kör två pannor samtidigt så går det snabbt.
Det var ju ett supertips! 🙂 Tack och kram!