portobellasvampar

Chevre-­ och olivfyllda portobellasvampar

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

“Strikt och vego? ­ Javisst!” Om du är känslig mot mjölkprodukter kan du ersätta färskosten med samma mängd getost. Vill du ha extra hetta kan du välja oliver fyllda med chili. Detta recept hittade du även i februarinumret av tidningen AlltOmLCHF (en bilaga till Expressen)

Portobellasvampar 4 personer:

  • 400 gram portobellasvamp (2 var)
  • 240 gram gröna oliver
  • 200 gram chevréost
  • 200 gram färskost
  • 4 msk olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär av foten på varje svamp, finhacka dem och lägg upp hattarna på en plåt.
3. Skär även oliverna i småbitar.
4. Mosa samman chevréost, färskost och olivolja och blanda sedan ner svamp­ och
olivhacket.
5. Fördela röran i svamphattarna och grädda cirka 20 minuter mitt i ugnen.

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej Fanny,

Jag återkommer ständigt till dina recept då de är enkla, goda och när jag nu väntar mitt första barn kommer jag nog återvända ännu mer eftersom jag vet att recepten redan är godkända av barn =)

Men jag har en fundering angående gluten som du kanske vet svaret på. Jag känner själv att gluten inte är bra då jag är känslig för det och jag vill inte att mina barn ska ha det i sin vardagliga kost, men så har jag för mig att jag läste att de kan bli mer känsliga för gluten om de inte lär sig äta gluten som barn. Vet du om det stämmer?

Jag vill alltså hålla gluten borta från kosten, men jag vill samtidigt inte att mina barn ska bli överkänsliga på grund av att de inte fått chans att vänja sig vid det. Det är lite motsägelsefullt, jag vet, men det handlar helt enkelt om att jag vill att de inte ska behöva undvika varenda litet glutenkorn när de är ute i världen på grund av att de är intoleranta eftersom de inte fått chans att vänja sig vid det.

Hur tänker man bäst kring det, om det jag läst nu stämmer?

Hej! Förstår dina tankar, du kan läsa mina tankar i ämnet här: https://lesscarbs.se/nyborjare-lchf/lchf-barn/
Jag är övertygad om att INGEN tål dagens gluten och ser ingen anledning att ge mina barn det. Betty har inte smakat på gluten och Sixten skadade sin tarm eftersom han åt gluten när han var mindre (läckande tarm). Så jag introducerade gluten till Sixten för att jag tänkte som du, och det slutade ändå i katastrof. Att se honom må som han gjorde och ha så ont i magen är inget jag önskar något barn. Då ska tilläggas att han inte visar positivt för celiaki via blodprov utan bara har en kraftig överkänslighet. Jag tycker med mitt facit i hand att du ska stå upp för dina barn och våga vägra gluten, hemma, borta och på förskolan/skolan. Det kommer jag att göra. Kramar från Fanny

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök