Ångkokt fisk med räksås och grönsaker

Visade den här rätten häromdagen på Instagram som jag lagade till lite snabbt. Det var många som var sugna på receptet, så här kommer det. Det här är en supersnabb rätt som tar 15 min att göra – max. Hoppas det ska smaka, Betty hälsar att såsen var jättegod (och mejerifri)! 

Ångkokt fisk med räksås och grönsaker

Jag gjorde en härlig sallad, med romansallad, rädisor och gurka.

Smörstekte broccoli och ångkokade fisken i en sil över kokande vatten. Detta är verkligen ett enkelt och snabbt sätt att få fin fisk. Testa detta om du inte gjort det. Denna gång använde jag Alaska Pollock, men det går såklart bra med all typ av fisk!

Ångkokt fisk
En IKEA-sil och en treliters kastrull är allt som behövs!

Såsen gjorde jag ungefär som denna romsås. Men med några ändringar, jag använde ungefär följande mått:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl finhackade räkor
  • 2 msk gräslök
  • 1/2 lime
  • smaka av med salt och peppar

Blanda samman allt!

View this post on Instagram

”Mamma, snälla inte ta bild. Jag vill äta nu på en gång. Mamma jag älskar såsen. Och broccolin. Och fisken. Men jag älskar inte rädisor.” Som du märker gick det sådär att ta en matbild idag, men det blev istället en härlig bild. Min kavata lilla tjej. Hon vet vad hon vill. Vill ni ha receptet på denna mejerifria snabbmiddag fixar jag det imorgon 😻 Betty my little girl hade no time waiting for me taking a pic. Ill put the recipe up later at lesscarbs.se. 💕 #lesscarbs #lchf #lowcarb #lavkarbo #lågkolhydratkost #keto #ketosis #ketodiet #food #eatclean #glutenfri #glutenfree #recept #recipe #äktavara #fett #fat #mejerifri #sockerfritt #barnmat #barnfamilj #middag #dinner #instafood #barn #fisk #majo #paleo #fish #hälsa

A post shared by Fanny Lindkvist – Hälsotugg (@lesscarbs) on

Hoppas det ska smaka! Kram Fanny

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.