Lätt och fräscht var melodin för dagens lunch. Jag brukar komplettera denna typ av rätt med en god olivolja eller skirat smör för att öka på mängden fett som jag behöver för att hålla mig mätt och nöjd. Det är inte alltid fettet måste vara i själva rätten, det funkar lika bra som ett tillbehör.
Ångad sej med kålsallad
Ingredienser till två vuxna:
- 1 paket MSC-märkt sej 400 gram (detta åt även Sixten med andra tillbehör)
Jag ångkokar fisk på detta sätt.
- 1/2 fänkål
- 2 dl rödkål
- 2 nävar haricoverts
- 1 näve körsbärstomater
- 1/2 pkt fårost
- Kokosolja/smör till stekning
- Salt, peppar och olivolja
Gör salladen så här
- Strimla fänkål och rödkål.
- Stek några minuter i panna.
- Tillsätt harricot verts, stek en stund till, salta efter smak.
- Lägg upp på ett fat, smula över fårosten, och toppa med tomaterna.
Tips!
Kolla även in mitt recept på merjerifri spenattorsk med stekt vitkål
5/5
(1 Review)