Alices kyckling

Alices kyckling – som får en ny chans

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Kitchentime

Alices kyckling hade legat i hennes frys flera månader. Hon sa själv att hon blivit ”arg” när hon insåg att hon hade råkat köpa kyckling med ben istället för lårfiléer. ”Ta hand om sk****” sa hon då hon inte är fan av ben i maten. Jag gillar ju inte att slänga mat så jag förbarmade mig över den kan vi säga. Tycker själv att det blev rätt trevligt! 

Själva receptet i sig är ju inte så komplicerat direkt, det kanske snarare är kryddningen som kan vara ny och spännande för många. Jag använder nämligen ingefära och gurkmeja, som passar väldigt bra tillsammans, och dessutom är antiinflammatoriska. Tillsätt alltid lite peppar som hjälper till att ta upp nyttigheterna i gurkmejan.

Alices kyckling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingen i en skål, tillsätt kryddorna, salt och lite olja. Rör runt för glatta livet. Du kan ta ungefär 1/2 msk gurkmeja och ca 1 msk ingefära till 900 gram kyckling för att få en uppfattning om mängden.
  3. Lägg upp på ugnsfast form.
  4. Ställ in i ugnen tills kyckling utan ben uppnår 73 grader och kyckling med ben uppnår 80 grader. Hel eller halv kyckling ska stekas till 82 grader intill benet.

På bilden

På bilden har jag lagt på rödbetsgroddar, purjolök, rå polka- och gulbeta (favorit just nu så krispiga), avokado, persilja, ingefära och rostad paranöt. Självklart kan du hoppa över allt gulligull och endast göra en rejäl klick mos till. Exempelvis vitkålsmos som du ser på bilden här nedan.

Alices kyckling
Här är ett annat recept med vitkålsmos, tyckte det var passande med en bild. Detta är Persiljelax som är en favorit hos min farfar.

Produkter jag gillar och rekommenderar

Alices kyckling

Dessa kryddor från Rawpowder är superbra, ekologiska och prisvärda. Du klickar enkelt hem dem från Bodystore, där jag brukar handla någon gång i månaden (de har fri frakt och snabba leveranser) Här hittar du ingefäran och gurkmejan (adlinks)

Många brukar skriva att kycklingfilé blir så torrt, men det blir den inte om du använder en termometer. Det kostar drygt 100 kr och du kan mäta fisk, kyckling, kött eller vad du önskar. Så välinvesterade pengar! Jag använder min nästan dagligen, för jag gillar när det blir bra 😉 Denna termometer från Mingle

termometer-lesscarbs

Hoppas att du gillade detta! Kram Fanny

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök