Våfflor (mejerifria)

Våfflor (mejerifria)

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Min bästa vän tyckte att vi skulle göra våfflor, och jag har bara testat en gång innan och det blev inte alls bra. Men nu blev det superbra! Det är svårt, om inte omöjligt att få dem helt krispiga som “vanliga” våfflor, det är bra att veta. De blir mjuka. Men väldigt goda för det!

Våfflor

Ingredienser till sex st:

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser, låt svälla några minuter.
  2. Grädda lite mindre än 1 dl per lagg. (Tänk på att inte lägga för mycket smet i laggen).
  3. Servera med bär och grädde.

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina plättar med bär och kardemummasås

TIPS! – Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

3.9/5 (34 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

12 kommentarer

Hej
Tack för denna blogg! Vet ett våffelrecept där man vispar äggvitan för sig så att den blir sådär hård, och sedan vänder ner i smeten. Tror de kan bli mer frasiga då! Eller bubbelvatten kanske?

Det får jag testa. Annars brukar det ju vara gluten som gör dem frasiga. Får testa båda dina förslag, säg till om du också testar! Kram!

På tv i morse sa kocken att de blir frasiga om man byter ut hälften av vätskan mot sodavatten. Hann tyvärr inte prova det idag

Hej! Då är det ju förmodligen inte glutenfria han pratar om, eftersom smöret + gluten bidrar till krispet.

I Värmland vet jag att vissa har i kolsyrat vatten i sina våfflor för att de ska bli frasiga. Kanske man skulle testa?

Jag har funderat ett tag på det här med kokosgrädde. Är det det som stelnat i toppen i burken på kokosmjölken, eller finns det kokosgrädde att köpa? Jag har bara hittat kokosmjölk, och då endast på burk. Finns det fler alternativ? Tack för underbara recept♥️ /Cim

Det är det som ligger på toppen, men det finns flera olika kokosgrädde att köpa, googla blue dragon kokosgrädde, kung markatta kokosgrädde och santa Maria extra creamy coconut (sistnämnda är rinnig) Blue dragons kostar ca 20 kr för 250 ml, men du kan också köpa grants kokosmjölk (rosa tetra) den kostar 10 kr för samma mängd, lite mera kh (3 istället för 1,8) men den är lika krämig!

Kokosgrädden är tjock och härligt. Garant i tetra från Hemköp o Willys är en bra sort med bra fetthalt.

Om du tänker på i smeten blandar jag runt allt och använder “det hela”, när jag vispar använder jag bara det tjocka 🙂

Hej Fanny
Det finns kokosgrädde på ALPRO i en 2 dl liten tetra pack. Det finns oxå sojagrädde
i samma tetra förp. (2 dl) från samma firma ALPRO. Finns oxå risgrädde från Rice Dream
De har en kanon konsistens, lite tjockare som man kan vispa eller använda som den är & blandad med något gott. Det säljs på stora ICA i Gunsta (Uppsala) eller i Gränby (Uppsala) & säkert man hittar i Stockholm.
Går att använda bovetemjöl istället på våfflor?? samma mängde??… & amaranth mjöl istället pofiber???
Tusen Tack på svaret & på inspiration.

Jag brukar ha i lite kokosmjöl också ibland eller kikärtsmjöl. Jag brukar använda dem som mackor med smör och ost på jättegott.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök