Ostpanerade ägg är så otroligt gott! Hela familjen m-ar i kör. Krispig ost, mjukt ägg och i bästa fall rinnande till krämig äggula i mitten.
Till 2 ostpanerade ägg:
- Smör till stekning
- Några ostskivor
- 2 ägg
Gör dina ostpanerade ägg så här:
Använd en stekpanna med non-stick beläggning.
- Smält smör i pannan och lägg hyvlade ostskivor bredvid varandra, tänk lite större än ett stekt ägg.Låt osten smälta och börja bubbla.
- Knäck ägget på osten. Om lite ägg rinner utanför osten “skrapa upp det” mot äggulan så hela ägget ligger på ost.
- Låt steka på medelvärme några minuter tills osten börja bli gyllenbrun. Är du för snabb fastnar osten på den kalla stekspaden.
- Lägg på några ostskivor på toppen och vänd, stek även den sidan gyllenbrun.
- Servera som de är, med smetana, örter, pesto eller något annat gott du brukar ha på omelett.
3.8/5
(68 Reviews)
29 kommentarer
Så gott det låter..tack!
Det är ljuvligt gott och väldigt mättande.
Den måste jag testa!! =)
Undrar hur jag ska göra för att kunna hålla reda på alla goda recept?!
Du får spara länkarna i ett dokument! 🙂
Jag sparar alla recept i Dropbox där jag lägger in dem i olika underrubriker som mat, baka, övrigt, osv! Väldigt lätt att hitta igen!
Såååå gott, tack för tipset ! Jag la några skivor rökt skinka på ägget när ägget hade “stannat” lite, innan jag la på mer ost och vände. Så otroligt gott, mättande och lätt att laga !
Tack !
Det var ju ett jättebra tips! Underbart, en tomatskiva också kanske och lite purjo! 🙂
Låter jättegott. Måste testas!!
Tack för tipset!
Både gott och väldigt mättande!
Så otroligt gott! Jag har gjort dessa flera gånger. Har fått träna lite för att få in snitsen. I början såg det mest ut som någon ost- och äggröra, skulle inte direkt gjort sig på någon bloggsida, men nu så…
Haha vad härligt! 🙂 Ja ibland när jag är för otålig händer samma sak för mig. 🙂
De ostpanerade äggen börjar bli en vana. Till dessa har jag rysk youghurt med paprikapulver.
Jag spelar musik, och på repen fikar vi ju såklart. Ordföranden står för kaffe, så tar var och en med sitt tilltugg. Igår tog jag med ett sånt ägg, och toppade med ett par brownies efter ditt recept.
Jag har ju aldrig någon sötning, vare sig stevia, dadlar eller honung. Ev. tar jag lite vaniljpulver istället. Det funkade jättebra även i ditt Brownierecept. Istället för salt i, strödde jag en gnutta havssalt på dem. Mmm, jag har just svalt den sista
Vad roligt att höra! 🙂
Hej
Du som verkar ha koll:
Jag är i Schweiz och åt igår panerad äggula.
Supergott!
Frågan är hur kocken gjorde denna “rätt”?
Han ville inte tala om det för mig.
Vad tror Du?
Lasse W
Hur var den panerad? Väldigt svårt att gissa utan några detaljer. Haha
Hej
Äggulan var panerad i mjöl och sen i ströbröd.
Undrar fortvarande…..?
Lasse W
Så gott! Åt precis ett till lunch. Tack för tipset.
Vad kul! 🙂
Woooow vad gott detta var.
En ny favorit.?
Kul :))
Testade med västerbottenost , men det blev inte bra. Vilken ost är att föredra?
Vad var det som inte blev bra? Det brukar vara pannan som ställer till det 🙂 Jag har använt massor av olika ostar 🙂
Så enkelt! Jag gör ett ägg i taget, lite uppvispat, fyller med tex färska örter och viker som en liten omelett, serverar med bacon, avokado mm. Mättande och gott.
Bra stek tips Fanny, går bra med nästan alla ostar.
Vad roligt att du gillade! Ha en fin vecka! Kram <3
Otroligt gott och fungerar smakmässigt som ersättning för kolhydrater och socker nu när man precis börjat (om) med strikt LCHF, då detta receptet smakar både sött och salt på något sätt 🙂 Jag använde vanlig hushållost. Blir bara till att skaffa en ny panna och lära sig lite teknik så att det inte bränner fast 😛
Riktigt gott! Lättast var det att vända dom i luften, osten fastnade i stekspaden även om jag värmde den
Det är vågat, haha! Grymt jobbat!
Hej är receptet på 2 ägg till en eller två personer? /Maud
Det beror på hur mycket man äter, min son på 13 skulle nog äta 4 st, jag kanske 2 🙂