Ostpanerade ägg

Ostpanerade ägg

Ostpanerade ägg är så otroligt gott! Hela familjen m-ar i kör. Krispig ost, mjukt ägg och i bästa fall rinnande till krämig äggula i mitten.

Till 2 ostpanerade ägg:

  • Smör till stekning
  • Några ostskivor
  • 2 ägg

 

Gör dina ostpanerade ägg så här:

Använd en stekpanna med non-stick beläggning.

  1. Smält smör i pannan och lägg hyvlade ostskivor bredvid varandra, tänk lite större än ett stekt ägg.Låt osten smälta och börja bubbla.
  2. Knäck ägget på osten. Om lite ägg rinner utanför osten “skrapa upp det” mot äggulan så hela ägget ligger på ost.
  3. Låt steka på medelvärme några minuter tills osten börja bli gyllenbrun. Är du för snabb fastnar osten på den kalla stekspaden.
  4. Lägg på några ostskivor på toppen och vänd, stek även den sidan gyllenbrun.
  5. Servera som de är, med smetana, örter, pesto eller något annat gott du brukar ha på omelett.

 

3.7/5 (69 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

29 kommentarer

Den måste jag testa!! =)
Undrar hur jag ska göra för att kunna hålla reda på alla goda recept?!

Jag sparar alla recept i Dropbox där jag lägger in dem i olika underrubriker som mat, baka, övrigt, osv! Väldigt lätt att hitta igen!

Såååå gott, tack för tipset ! Jag la några skivor rökt skinka på ägget när ägget hade “stannat” lite, innan jag la på mer ost och vände. Så otroligt gott, mättande och lätt att laga !
Tack !

Så otroligt gott! Jag har gjort dessa flera gånger. Har fått träna lite för att få in snitsen. I början såg det mest ut som någon ost- och äggröra, skulle inte direkt gjort sig på någon bloggsida, men nu så…

De ostpanerade äggen börjar bli en vana. Till dessa har jag rysk youghurt med paprikapulver.

Jag spelar musik, och på repen fikar vi ju såklart. Ordföranden står för kaffe, så tar var och en med sitt tilltugg. Igår tog jag med ett sånt ägg, och toppade med ett par brownies efter ditt recept.

Jag har ju aldrig någon sötning, vare sig stevia, dadlar eller honung. Ev. tar jag lite vaniljpulver istället. Det funkade jättebra även i ditt Brownierecept. Istället för salt i, strödde jag en gnutta havssalt på dem. Mmm, jag har just svalt den sista

Hej
Du som verkar ha koll:
Jag är i Schweiz och åt igår panerad äggula.
Supergott!
Frågan är hur kocken gjorde denna “rätt”?
Han ville inte tala om det för mig.
Vad tror Du?
Lasse W

Hej
Äggulan var panerad i mjöl och sen i ströbröd.
Undrar fortvarande…..?
Lasse W

Testade med västerbottenost , men det blev inte bra. Vilken ost är att föredra?

Vad var det som inte blev bra? Det brukar vara pannan som ställer till det 🙂 Jag har använt massor av olika ostar 🙂

Så enkelt! Jag gör ett ägg i taget, lite uppvispat, fyller med tex färska örter och viker som en liten omelett, serverar med bacon, avokado mm. Mättande och gott.
Bra stek tips Fanny, går bra med nästan alla ostar.

Otroligt gott och fungerar smakmässigt som ersättning för kolhydrater och socker nu när man precis börjat (om) med strikt LCHF, då detta receptet smakar både sött och salt på något sätt 🙂 Jag använde vanlig hushållost. Blir bara till att skaffa en ny panna och lära sig lite teknik så att det inte bränner fast 😛

Riktigt gott! Lättast var det att vända dom i luften, osten fastnade i stekspaden även om jag värmde den

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök